Batjocură fără margini! / Peste o sută de oameni în vârstă, umiliţi...

Batjocură fără margini! / Peste o sută de oameni în vârstă, umiliţi pe la ghişeele Spitalului de Urgenţă Petroşani

DISTRIBUIȚI

Peste 100 de pacienţi, în marea lor majoritate oameni în vârstă, bolnavi, s-au aflat marţi dimineaţă la Spitalul de Urgenţă din Petroşani pentru a se înscrie pe listele de consultaţii ale medicilor specialişti pentru luna martie. 
Trecem peste faptul că, în era informatizării, programările se pot face doar personal (nicidecum telefonic ori, Doamne fereşte!, chiar online), exclusiv la un ghişeu situat la parterul unităţii medicale. Pacienţii au început să sosească încă de la ora 5:00 a dimineţii de ieri pentru a se asigura că prind un loc în faţă, dar şi programare pentru luna aceasta. Drept urmare, aşa cum rezultă şi din fotografii, s-a creat o coadă ce i-ar fi făcut invidioşi chiar şi pe comuniştii care ţineau poporul, cu orele/ zilele, în faţa centrelor de distribuţie a buteliilor.
Spiritele s-au agitat în momentul în care, după ce programările au început la ora 7:00, s-a aflat că deja nu mai există locuri disponibile pe listele unui medic specialist. Brusc, pe o angajată a spitalului a început să o doară capul şi, în urma protestelor justificate ale pacienţilor (cum o fi să te doară toate şi să afli că, poate, te vede medicul doar prin aprilie?), a decretat că va chema Jandarmeria şi Poliţia, să-i ridice pe recalcitranţi. N-ar fi mai simplu, oare, ca acei angajaţi ai S.U.P. care îi umilesc pe părinţii şi bunicii noştri, târându-i prin spitale de pe la 5 dimineaţa, să plece ei, cu sau fără ajutorul poliţiştilor ori jandarmilor?
În episodul doi, la faţa locului au apărut şi doi plictisiţi de la firma de pază a spitalului, de asemenea înarmaţi cu ameninţări la adresa pacienţilor, în majoritate oameni în vârstă.
Şi-au găsit, şi angajaţii spitalului, şi paznicii, cu cine să se lupte: cu nişte oameni în vârstă, pe care-i batjocoresc şi umilesc pentru vina de a se fi îmbolnăvit după o viaţă de muncă.
Solicităm administraţiei publice locale şi conducerii Spitalului de Urgenţă Petroşani să îi sancţioneze pe cei vinovaţi pentru situaţia creată, dar să şi găsească (şi să comunice public) o modalitate mult mai normală de a face aceste programări. Chiar nu e în regulă ca, la 5 dimineaţa, pensionarii să se calce în picioare pentru un loc mai în spate pe lista de decese.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii