Bănița / Alunecare de teren de proporţii pe malul Pârâului Jigoreasa

Bănița / Alunecare de teren de proporţii pe malul Pârâului Jigoreasa

DISTRIBUIȚI

Situație destul de complicată pentru zece familii din Bănița, care riscă oricând să rămână izolate. Este vorba de o alunecare de teren datorată ploilor ce cad neîncetat de 10 zile în comuna de lângă Petroșani.

În urmă cu câteva zile, alunecarea respectivă de teren a blocat efectiv cursul unei ape pe o lungime de 50 de metri, este vorba de Pârâul Jigoreasa, un afluent al Pârâului Bănița. Lucrătorii de la Apele Române, coordonați de șeful SHI Petroșani, Sorin Corici, au reușit să deblocheze cursul apei de aluviuni. Numai că natura s-a dezlănțuit din nou. Alunecarea de teren a continuat, pământul luând-o din nou la vale. Cei mai disperați sunt însă oamenii din cele zece case izolate, aflate în amonte de zona respectivă, deoarece alunecarea de teren afectează și drumul pe care ei circulă și pe care se face accesul înspre gospodăriile lor.
Fiind o problemă serioasă, miercuri, 17 iunie, la fața locului s-a deplasat prefectul județului, Vasilică Potecă, alături de primarul Comunei Bănița, Ioan Marc, de viceprimarul Ionel Burlec și de șeful SHI Petroșani din cadrul Apelor Române, Sorin Corici.
„Zona este undeva mai sus de Peștera Bolii, la circa 1,5 km. Din cauza precipitațiilor din ultimii ani, dar și ale celor din ultimele zece zile, s-a produs această alunecare de teren a unui versant. Practic, ploile din ultimele zile au accentuat acest fenomen, blocând acum câteva zile chiar și cursul apei pe o lungime de 50 de metri. Apele Române au intervenit atunci, deblocând cursul apei de aluviuni, dar problema în esență rămâne, în sensul că alunecarea de teren fiind activă, în orice moment se poate din nou bloca cursul apei. Acest fapt afectează, totodată, și drumul din apropiere, un drum de acces spre cele vreo zece gospodării din amonte”, ne-a declarat Sorin Corici.
Din discuțiile purtate la fața locului, prefectul Vasilică Potecă a tras concluzia clară că joi, 18 iunie, va da dispoziție ca la fața locului să se deplaseze o comisie tehnică, care să stabilească măsurile tehnice ce se impun. După care, foarte rapid, să se intervină cu lucrări de consolidare.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii