Bani pentru spitalul din Deva, dar și pentru proiectul drumului Orăștie –...

Bani pentru spitalul din Deva, dar și pentru proiectul drumului Orăștie – Sarmizegetusa Regia

DISTRIBUIȚI

Astăzi, de la ora 14.00, Consiliul Județean Hunedoara s-a reunit în ședință de îndată pentru a supune la vot 4 proiecte. Trei dintre punctele de pe ordine de zi se referă la modificare bugetului local și redirecționarea excedentului către investiții ale secțiunii de dezvoltare.

1.051.000 lei pentru dotarea spațiilor din blocul operator și secțiilor ATI

Spitalul Județean de Urgență Deva a cerut Consiliului Județean Hunedoara 1.051.000 lei pentru dotarea spațiilor din blocul operator și secțiilor ATI.

Este nevoie de un aparat RX mobil digital, monitoare pentru funcții vitale terapie intensivă, aparat de ecografie mobil, sistem pentru intubație dificilă pe suport vertical, ventilatoare pentru transport, ventilatoare de terapie intensivă, aparat monitorizare hemodinamică, aspiratoare chirurgicale, masă de operație, mobilier specific sălilor de operație, craniotom.

190.000 lei pentru modernizarea DJ 705 A

S-a aprobat tema de proiectare pentru obiectivul de investiții „Modernizare DJ 705A Orăştie-Costeşti-Sarmizegetusa km. 2+200 – km.19+465” în vederea finanţării prin Programul  Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 6: obiectiv specific 1 – Creşterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale şi urbane situate în proximitatea reţelei TEN-T prin reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene care asigură conexiunile secundare şi terţiare la reţea, în scopul reducerii timpului de deplasare şi fluidizării traficului.

Modernizarea drumului, se susține în nota de fundamentare, ar fi benefică pentru exploatarea și valorificarea masei lemnoase din zona Munților Orăștie, Șureanu, Godeanu, asigurarea întreținerii pădurilor, exploatarea subsolului acestei zone insuficient cercatate, facilitarea traficului rutier și a transportului, rezervația Grădiștea Cioclovina ar putea fi mai accesibilă turiștilor.

190.000 lei sunt cheltuielile estimate pentru realizarea documentației pentru obținerea finanțării. Banii sunt luați de laobiectivul de investiții ”Consolidare versant la km 36+ 600, pe DJ 705 A, Orăștie, Cstești, Grădiștea de Munte, Sarmizegetusa Regia.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii