Azi-noapte o bătrânică din Rapoltu Mare a picat în plasa unui “avocat”....

Azi-noapte o bătrânică din Rapoltu Mare a picat în plasa unui “avocat”. A pierdut 8.900 de lire sterline

DISTRIBUIȚI

În această dimineaţă, în jurul orei 04:30, Poliţia Simeria a fost sesizată telefonic de o femeie în vârstă de 46 de ani, care momentan se află la lucru în străinătate, cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 71 de ani, din comuna Rapoltu Mare, a fost păcălită de persoane necunoscute, şi a dat pe mâna unor hoţi 8.900 de lire sterline.

Ieri seară, în jurul orei 23:00, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi „jurist” şi care a informat-o că fiica sa ar fi fost implicată într-un accident rutier și are nevoie de bani, pentru a fi transportată la un spital din România.

Bătrâna, care vorbise la telefon cu fiica sa cu doar două ore înainte, i-a oferit „juristului” 900 de lei, bani pe care îi avea în locuinţă, după care a acceptat să fie transportată cu un taximetru la apartamentul fiicei sale, din orașul Simeria, de unde i-a dat tinerei care o însoțea („secretara juristului”) suma de 8.900 de lire sterline.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării făptuitorilor şi a recuperării prejudiciului.

Este evident că grupul de infractori acţionează în baza unor informaţii certe, ştiind exact cine are bani şi este dispus să plătească. De fiecare dată când vorbim de victime vorbim şi de sume mari de bani, sume pe care o persoană cu un venit minim nu le poate avea, vorbim de sume operate bancar, cel mai adesea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii