Au fost încântătoare şi interesante / Mişcările dronei din Pasul Vâlcan

Au fost încântătoare şi interesante / Mişcările dronei din Pasul Vâlcan

DISTRIBUIȚI

Mi-a plăcut mult de tot filmuleţul „TransVâlcan-Drumul Voievodului Mihai Viteazul”, distribuit pe internet cu câteva zile înainte de evenimentul anunţat să se petreacă în munţii Vâlcan. O filmare aeriană menită să prezinte nu doar drumul judeţean asfaltat care trece prin creierii munţilor, ci şi frumuseţile naturale care înconjoară Pasul Vâlcan.

În ciuda faptului că
m-am interesat, nu am aflat, totuşi, cine l-a realizat. L-aş fi felicitat sincer pe om, aşa că, neputând face asta, am distribuit şi eu mai departe aceste imagini superbe. Dar, dacă este cineva care, totuşi, îl cunoaşte pe cel care a efectuat filmarea, n-ar fi rău să ne spună şi nouă numele lui. Între timp, aştept cu nerăbdare, ca şi alţi semeni, care, sâmbătă, au fost la hotarul care-i desparte pe hunedoreni de gorjeni, să posteze înregistrarea video a ceea ce s-a petrecut în preajma locului de comemorare.

Asta, fiindcă
întregul eveniment a fost filmat cu o dronă. E interesant să urmăreşti la lucru o asemenea zburătoare. Când urca la o înălţime foarte mare, când venea atât de jos, încât îţi dădea senzaţia că i se va aşeza în creştetul vreunui oficial sau în al altcuiva dintre cei grupaţi în careu în dreptul crucii. Nu ştiam, pe bune, cum se menţine în aer o dronă şi cum se deplasează. M-a lămurit pe deplin Remus, singurul inginer din trupa noastră rock, care era lângă mine. Dacă el îţi poate vorbi ore în şir cum e cu portanţa şi cu celelalte chichiţe de la avioane şi elicoptere, în privinţa dronelor a fost floare la ureche pentru el, ca să mă facă să înţeleg.

Am privit cu atenţie
una dintre aterizările dronei care a filmat sâmbătă. A venit în jos uşurel şi la fel de finuţ i s-a pus în palmă celui care o mânuia prin telecomandă. Apoi – gest de vrăjitor, nu alta! – tânărul a suflat pe ea, iar moto­raşele zburătoarei s-au oprit. La fel ca şi puştiulică acela care privea curios şi cu admiraţie la micul obiect zburător, nici eu, mărturisesc, nu mi-am putut opri sentimentul de admiraţie care mă cuprinsese. Dar, să nu uit, aşteptăm să vedem filmarea pe Youtube!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii