Au ”deratizat” de 600 de lei

Au ”deratizat” de 600 de lei

DISTRIBUIȚI

O femeie de 77 de ani din Deva a fost indusă în eroare de 3 persoane necunoscute, care sub pretextul deratizării locuinței, i-au solicitat 200 de lei. Cei trei, în timp ce se aflau în interiorul apartamentului pentru „deratizare”, profitând de neatenția femeii, i-au sustras 600 lei.  După ce a povestit ce i s-a întâmplat, vecinii au apelat poliția.

În cauză, poliţiştii deveni au întocmit dosar penal pentru  săvârşirea infracţiunilor de  înșelăciune și furt calificat şi efectuează cercetări în vederea identificării autorilor.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă ca: înainte de a permite accesul în locuință unor persoane necunoscute, să solicitați întotdeauna cartea de identitate și legitimația de serviciu. Fiți circumspecți la astfel de prestatori de servicii, mai ales dacă nu l-ați solicitat în prealabil sau dacă nu a fost anunțat din timp de administratorul de bloc/șeful de scară. Solicitați întotdeauna, pe loc, o chitanță/factură pentru orice fel de serviciu prestat la domiciliu. Refuzul sau sustragerea persoanei de a vă furniza o chitanță în schimbul banilor primiți, să vă dea certitudinea că  puteţi fi victimă a unei infracţiuni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii