Atletism / Europenele de atletism cadeți

Atletism / Europenele de atletism cadeți

DISTRIBUIȚI

Cea de a doua ediție a Campionatelor Europene de atletism pentru sportivi sub 18 ani (U 18), cadeți, s-a derulat la finalul săptămânii trecute în Ungaria, la Gyor.

La competiție au fost prezenți peste 500 de sportivi din Europa. Condiții excelente de concurs (la nivel mondial) au fost asigurate chiar în locația unde cu un an în urmă s-au desfășurat întrecerile Festivalului Olimpic pentru tineret, vecinii unguri având de acum experiența marilor competiții. Olimpiki Sport Park din Gyor a fost o gazdă onorabilă și merită apreciat efortul făcut de municipalitatea orașului pentru buna desfășurare a acestui eveniment atletic.

Din nefericire, participarea sportivilor din România a fost doar una de palmares istoric deoarece niciun atlet din delegație nu a reușit să urce pe podiumul de premiere la ediția din acest an a Campionatelor Europene, deși potențial ar fi avut câțiva dintre cei care au participat. Am avut înscriși în competiție 16 sportivi la diverse probe, dar rezultatele sunt mai slabe decât, hai să spunem baremul de calificare  pentru această ediție europeană.

Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Cristian Gabriel VOICU cel care a participat în proba de 800m iar graficul evoluției sale a fost unul constant care l-a  situat pe locul V la finalul întrecerilor, cu un timp  de record personal 1:50.11.

Răzvan Cărare  a aruncat sulița la 71.04 m și s-a clasat pe locul VI deși în calificările probei a avut o performanță mai bună(72.38 m) Un alt rezultat   pozitiv a înregistrat  în proba de 2000 m obstacole fete, Daniela VASILE  care a încheiat  proba  pe locul VII cu timpul de  6:49.21 și record personal.

Deveanca Giorgiana Timu a luat parte în proba de triplu salt, pe care a încheiat-o cu o săritură de 12.14 m (loc 20). A fost mult sub posibilitățile personale, Timu fiind înregistrată cu o performanță  mult mai bună, la naționalele desfășurate  acasă.

Alte câteva rezultate înregistrate de sportivii noștri la competiția de la Gyor: Adina Elena  Cîrciogel  (400m) – locul 14, Mirel Cristian Stoica (100m ) – locul 16, Vannesa Balaci (100 m) – locul 32, Marius Bîră (aruncarea greutății) – locul 18, iar colegul lui Marius Vasile s-a situat în aceeași probă pe locul 19, Valentin-Alexandru Androne (săritura în înălțime) – locul 15.

Rezultate slabe am consemnat și la alte probe la care sportivii noștri au fost înscriși: Andreea Raissa Hojda (800 m) – locul  24, iar Tabita Teușan – locul  33. Damian Didier Mititelu (1500m) – locul 20 și colegul lui Andrei Sterea –  locul 25.

Seria rezultatelor negative ar putea continua cu alte nume, dar ne oprim aici și credem că e necesară totuși o analiză mai atentă din partea reprezentanților federației noastre de specialitate a acestor rezultate pe care sportivii din delegația României le-au înregistrat la Gyor.

Cu asemenea rezultate, viitorul nu sună prea bine și ne va fi tot mai greu să urcăm în topul european.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii