Astăzi se rediscută în Parlament Bugetul de Stat. Opoziția vrea mai mulți...

Astăzi se rediscută în Parlament Bugetul de Stat. Opoziția vrea mai mulți bani pentru infrastructură

DISTRIBUIȚI

Bugetul de Stat s-a reîntors în Parlament și este din nou supus dezbaterilor și votului. Opoziția vede această retrimitere în parlament ca fiind o șansă în plus pentru a mai schimba câteva aspecte considerate dăunătoare binelui comun.

Sunt câteva probleme pe care PNL încearcă să le remedieze. Senatorul Carmen Hărău a enumerat câteva din  obiectivele partidului pentru actualele dezbateri:

”-Nu s-a prevăzut niciun leu pentru construcția spitalelor regionale! Vom susține ca măcar pentru primele 3 spitale, cele de la Cluj, Craiova și Iași, să înceapă lucrările de construire în acest an.

-Nu s-au prevăzut decât niște firimituri pentru construcția de infrastructură în anul 2019! Vom propune majorarea alocărilor pentru finalizarea autostrăzilor începute în Transilvania și Muntenia și demararea autostrăzilor foarte așteptate: Autostrada Moldovei și Autostrada Unirii.

-PSD-ALDE s-au opus majorării cuantumului burselor profesionale și dublării numărului de absolvenți de învățământ profesional! Ne vom încăpățâna să susținem această măsură, pentru că piața muncii are un deficit uriaș de meseriași. Școala după școală, masă diversificată la școală, dublarea numărului de consilieri școlari și redeschiderea cabinetelor de medicină școlară sunt alte propuneri pe care, noi, cei din PNL, considerăm că dacă se vor include în buget, atunci acesta va crește calitativ.

-Administrațiilor locale li s-au dat sarcini financiare suplimentare, nu și alocări bugetare pentru acoperirea lor! Vom propune o finanțare corectă a administrațiilor publice locale, după principiul toate competențele administrative trebuie însoțite de o finanțare corectă”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii