Astăzi, pe Dealul Institutului, / Cupa Universitas la fotbal

Astăzi, pe Dealul Institutului, / Cupa Universitas la fotbal

DISTRIBUIȚI

Astăzi, 4 mai, în vederea promovării sportului din cadrul Universităţii din Petroşani şi a celor 70 de ani de funcţionare a singurei instituţii de învăţământ superior de stat din judeţul Hunedoara, se va derula, începând cu ora 9:00, un nou eveniment sportiv pus la cale de cadrele didactice din cadrul echipei de fotbal şi de conducerea instituţiei, având ca coorganizatori Clubul Sportiv Ştiinţa Petroşani şi Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila” Petroşani.

În cadrul competiției „Cupa Universitas”, ediţia a IV-a, se vor confrunta 12 echipe. Meciurile vor avea loc pe terenul sintetic al bazei sportive din cadrul UP. Competiția se doreşte a fi o ediţie disputată, cu jocuri atractive, care să atragă studenţii universităţii şi tineri din toată Valea Jiului şi din judeţ.
La start s-au înscris: Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Haţeg, Liceul Teoretic Novaci – Gorj, Liceul Bănăţean Oţelu Roşu – Caraş-Severin, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, Liceul Tehnologic Lupeni, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Petrila, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani, Colegiul Economic „Hermes” din Petroşani, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petroşani, Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” din Petroşani, Liceul Tehnologic „Retezat” din Uricani şi Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Vulcan.
Practic, vorbim de o cupă a liceelor din Vale, dar şi câteva licee din judeţ sau din judeţe limitrofe (care au destui studenţi înscrişi la cursurile Universităţii din Petroşani). Fie ca cei mai buni să câştige!
Echipele vor fi compuse din 7+1 jucători (plus doi jucători de rezervă înscrişi pe foaia de joc). Echipele vor fi repartizate în patru grupe a câte trei echipe, care vor juca între ele. Câştigătoarele celor patru grupe vor disputa ulterior  semifinalele, iar câştigătoarele vor juca finala mare. Toate partidele se vor disputa în reprize de câte un sfert de oră fiecare, iar arbitrajul va fi asigurat de arbitrii licenţiaţi ai AJF Hunedoara, subcomisia de arbitri Petroşani.
La final, organizatorii ne anunţă că va avea loc şi un meci demonstrativ între echipa de fotbal a profesorilor din cadrul Universităţii din Petroşani, Ştiinţa Petroşani, şi foste glorii ale Jiului Petroşani din anii ’70-’80-’90 şi 2000. Semn că la meci va veni şi o parte din ce a mai rămas din inimoasa galerie „Vulturii-negri” a Jiului, dar şi pasionaţi de fotbal din Vale trecuţi de prima tinereţe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii