Astăzi, la  Teatrul de Artă Deva, are loc spectacolul  Fotograful Unirii

Astăzi, la  Teatrul de Artă Deva, are loc spectacolul  Fotograful Unirii

DISTRIBUIȚI

Astăzi, 19 ianuarie, de la ora 19.00, porțile sunt deschise și intrarea liberă la spectacolul  Fotograful Unirii,  de Denis Dinulescu, regia: Mihai Panaitescu, distribuția: Eugen Pădureanu, Delia Lazăr.

Fotograful Unirii este un spectacol realizat in parteneriat cu Institutul Cultural Român, marcând împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Acest spectacol face parte din suita de manifestări care au rolul să readucă în atenția publicului importanța evenimentului din 1918, fără de care România în granițele actuale n-ar fi existat.

Spectacolul este bazat pe realitate , fotograful Samoilă Mârza , fiind identificat prin lucrările sale ca fotograful Unirii. Ideea de bază care ne călăuzește este de a itinera împreună acest proiect în orașele importante din România, cât și în diverse capitale europene, împreună cu ICR.

România Mare s-a format ca urmare a voinţei populare din Transilvania, Banat, Bucovina şi Basarabia. „Veritabilul fundament al unităţii româneşti – aprecia istoricul Gh. Brătianu – nu a fost stabilit nici la Saint Germain, nici la Trianon, el este rezultatul existenţei însăşi a poporului român, «enigmă şi miracol al istoriei din sud-estul european»” (Gheorghe I. Brătianu, Originile şi formarea unităţii româneşti, Iaşi 1998, p. 289-90

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii