Astăzi, 15 iunie, începe prima etapă de înscriere în învățământul profesional de...

Astăzi, 15 iunie, începe prima etapă de înscriere în învățământul profesional de stat, anul școlar 2018-2019

DISTRIBUIȚI

Prima etapă dedicată înscrierii absolvenților claselor a VIII-a în învățământul profesional de stat și în învățământul dual, în anul școlar 2018-2019, se va desfășura în zilele de 15, 18 și 19 iunie 2018.

Unitățile de învățământ gimnazial din care provin elevii și unitățile de învățământ cu ofertă educaţională pentru învățământul profesional/dual trebuie să furnizeze toate informațiile de care absolvenții de gimnaziu vor avea nevoie. În județul Hunedoara sunt disponibile 52 de specializări la cele 17 licee care au clase de învățământ dual. Cliick aici pentru oferta invatamant dual judetul Hunedoara.

În data de 19 iunie, unitățile de învățământ cu ofertă educaţională pentru învățământul profesional și dual vor afișa lista candidaților înscriși. Unităţile care organizează probe eliminatorii pentru admiterea în învăţământul dual vor afişa şi graficul derulării acestora, pentru fiecare calificare profesională.

Proba de preselecție sau proba eliminatorie, după caz, se desfășoară în zilele de 20 și 21 iunie, rezultatele fiind afișate în 21 iunie. În cazul în care numărul celor admiși în urma preselecției este mai mare decât numărul locurilor existente va fi organizată o probă suplimentară de admitere în perioada 25-29 iunie. Candidații respinși în faza de preselecție vor putea opta în zilele de 21 și 22 iunie pentru alte unități de învățământ cu ofertă disponibilă.

Validarea, tuturor candidaților admiși în învățământul profesional și dual, are loc în data de 3 iulie.

Reamintim că formarea elevilor pe această rută este susţinută financiar prinbursa profesională care se acordă în cuantum de:

-200 lei lunar (de la bugetul de stat) – dacă elevul este înscris la învăţământul profesional

– minimum 400 lei lunar (200 lei de la bugetul de stat și minimum 200 de lei de la operatorul economic cu care elevul încheie un contract individual de practică) – dacă elevul este înscris la învăţământul dual.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii