Assa Abloy System Production, Recomsid, Dräxlmaier Automotive – primii care îşi pregătesc...

Assa Abloy System Production, Recomsid, Dräxlmaier Automotive – primii care îşi pregătesc angajaţii prin învăţământul dual

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Şcolar Hunedoara a promovat intens învăţământul profesional ca o opţiune cu multe beneficii pentru elevi, dar şi clasele pentru învăţământul dual, care, pentru a lua fiinţă, implică atât un partener privat, cât şi instituţiile statului, şi al cărui prim beneficiar este elevul, pentru că încă de pe băncile şcolii este finanţat să se pregătească pentru o meserie, iar ulterior i se oferă un loc de muncă.

Două astfel de clase vor lua fiinţă din septembrie la Hunedoara, unde trei societăţi comerciale de producţie finanţează, alături de stat, pregătirea elevilor.

Ieri, la Hunedoara, în prezenţa inspectorului şcolar general Maria Ştefănie, a primarului Dan Bobouţanu şi a directorului Liceului Tehnologic „Constantin Bursan”, Maria Cristea, s-au semnat contractele cu cei trei producători. Începând din anul școlar 2017-2018, vor fi create două clase, una care va pregăti elevii pentru Assa Abloy Entrance System Production Romania SRL și RECOMSID SA, iar alta va pregăti viitorii angajați ai SC DAR Dräxlmaier Automotive SRL Hunedoara.

Assa Abloy Entrance Systems Production este cel mai complet furnizor de soluţii de automatizare a intrărilor la nivel mondial, are o hală de producţie în Parcul Industrial Hunedoara, la Peștișu Mare.

SC RECOM SID SA face parte din grupul de firme Micro Mega HD SA, iar principalele domenii de activitate sunt execuţia şi montarea construcţiilor metalice şi a părţilor componente; repararea instalaţiilor şi utilajelor, fabricarea recipientelor din metal. Compania are în prezent un număr de 258 angajaţi, din care 222 muncitori.

DRÄXLMAIER Hunedoara se ocupă de producția de sistemele şi componente electrice, de asemenea are sediul în Hunedoara.

Alina PIPAN

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii