Arși grav la buzunar pentru transport și tăiere ilegale de lemn

Arși grav la buzunar pentru transport și tăiere ilegale de lemn

DISTRIBUIȚI

Luni, 17 septembrie, polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice au efectuat o acțiune privind combaterea tăierilor ilegale, dar şi transportul și comercializarea materialului lemnos pe raza comunelor Dobra, Ilia și Gurasada. La Bretea Mureșană și Brănișca au fost depistate două transporturi de lemn ilegale, iar șoferii au fost amendați cu câte 5.000 de lei. De asemenea, a fost sancționat și un bărbat care tăiase lemn din pădure fără aviz.

 

Pe raza localității Bretea Mureșană, a fost depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, care transporta cu o autoutilitară material lemnos. Bărbatul a prezentat un  aviz de însoțire cu privire la care, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că au mai fost transportate şi alte cantități de material lemnos, motiv pentru care au luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Totodată, au luat şi măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat (4,2 mc).

 

În cadrul aceleiaşi acţiuni, pe raza comunei Brănișca, poliţiştii au identificat un bărbat în vârstă de 57 de ani, care deținea 5,3 mc de material lemnos din speciile fag, carpen și cer, pe care a declarat că l-a achiziționat de la o persoană fizică, fără documente legale. Şi în acest caz, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului în cauză cu amendă în valoare de 5.000 de lei și pe cea complementară de confiscare a materialului lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că materialul lemnos respectiv provine de la un bărbat în vârstă de 46 de ani, care l-a exploatat fără drept de pe o pășune împădurită, aflată în afara fondului forestier. Prin urmare, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori şi au luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului în vârstă de 46 de ani cu amendă în valoare de 5.000 de lei și măsura complementară de confiscare a 17,3 mc de material lemnos.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii