Arbori tineri care iau loclul celor bătrâni, dar și jocuri noi, la...

Arbori tineri care iau loclul celor bătrâni, dar și jocuri noi, la Petroșani

DISTRIBUIȚI

La sfârșitul săptămânii trecute muncitorii Direcției  de Administrare a Domeniului Public și Privat Petroșani au avut de plantat arbori ornamentali pe străzile Oituz și Unirii. Arborii ornamentali nu erau tocmai puieți, ci copăcei în toată firea, de vreo 2.5 metri înălțime, cu coroană amplă. Au fost aduși în teren cu o autospecială, câțiva tuia, platani și arțari, și cărați până la locul plantării cu roaba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În primul rând a fost vizată repopularea cu arbuști a parcului de pe strada Păcii. În ultimii 4- 5 ani, din acest parc au fost eliminați câțiva arbori de mari dimensiuni, cu trunchi gros și coroană mare. Unii au fost tăiați la cererea locatarilor, pentru că umbreau prea mult unele apartamente, alții au fost eliminați după ce au fost afectați de furtuni, iar unii au fost retezați anul trecut din cauza faptului că se îmbolnăviseră, iar trunchiul lor fusese ros de dăunători. Noii arbuști au fost plantați pe marginea aleilor, din parc. Zilele acestea muncitorii vor continua plantarea arborilor pe străzile Oituz și Unirii.

Sâmbătă, 11 mai, au fost montate și jocurile noi achiziționate atât pentru parcurile de pe strada Păcii,  pentru grădinițele din Aeroport și de pe strada Constructorului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele 3 sisteme au fost achiziționate la prețul de 60.619 lei. Este vorba de un sistem de joacă tip ”turnuleț” cu tobogan și leagăn, dar și alte două sisteme de joacă tip ”castel” cu leagăne.

Nici nu s-au apucat bine muncitorii de montat locurile de joacă, imediat s-au înghesuit în preajmă și copiii, interesați de noile amplasamente, nerăbdători să le încerce. Primarul Tiberiu Iacob- Ridzi, venit în inspecție la fața locului, i-a ajutat pe doi dintre curioși, un băiat și o fată, să ajungă mai repede lângă noile jocuri, sărind gardul, în loc să ocolească până la poartă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii