Aproximativ 90 de clădiri din județ nu au încă autorizație de securitate...

Aproximativ 90 de clădiri din județ nu au încă autorizație de securitate la incendiu

DISTRIBUIȚI

Statisticile existente la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara arată că în județ funcționează fără autorizație de securitate la incendiu în jur de 90 de clădiri, instituții sau obiective. În acest moment există 38 de cereri de autorizare în lucru.

Începând cu data de 01 octombrie 2017, beneficiarii sau proprietarii construcțiilor care au obligația obținerii acestui act administrativ sunt pasibili de sancţionare contravențională, pentru nedeținerea acestuia.

Punerea în funcţiune, fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancțiunilor contravenționale, cu amenzi cuprinse între 20.000 – 50.000 lei. Obligația solicitării și obținerii autorizației de securitate la incendiu revine, potrivit legii, beneficiarilor/investitorilor construcțiilor.

La nivel național în primele opt luni ale anului 2017, s-au depus eforturi susținute pentru soluționarea celor 22.969 solicitări în vederea emiterii avizelor și autorizaţiilor de securitate la incendiu.

În urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, la nivel național au fost emise 3.643 avize de securitate la incendiu și 2.086 autorizații de securitate la incendiu.

De asemenea, în perioada 01 ianuarie – 31 august a.c., inspectorii de prevenire au derulat 27.717 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat 9.520 amenzi în cuantum de 12,2 milioane lei.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii