Apelul ZVJ a avut efect: Ceferiștii, ajutaţi de primărie, au făcut curăţenie în...

Apelul ZVJ a avut efect: Ceferiștii, ajutaţi de primărie, au făcut curăţenie în zona pasarelei

DISTRIBUIȚI

După ce ZVJ a semnalat problemele care persistă în zona pasarelei CFR Petroșani, mormanele de gunoaie existente pe dealul ce coboară spre liniile CFR, inclusiv în zona de sus a lui înspre trotuarul de la stația de maxi-taxi, areal ce aparține de Gara CFR Petroșani și care creează o imagine sinistră a zonei după ce zăpada s-a topit, dar care poate fi și un focar de boli odată cu încălzirea vremii, ceferiștii au luat măsuri. Și au intervenit în forță în zonă.

Au adunat zeci de saci de gunoaie, pet-uri, sticle de plastic, dar mai ales pahare de plastic folosite la servirea cafelei și tot felul de alte ambalaje aruncate cu nesimțire de către unii și alții ce trec pe-acolo, dar și de către unii șoferi de maxi-taxi sau de taxi ce staționează, care beau cafeaua și aruncă paharul „pe dâmbă-n jos” sau chiar își fac nevoile pe-acolo! Lucru îmbucurător, semn că există cale de colaborare pentru o faptă bună, când se dorește, este că primăria, prin D.A.D.P.P. i-a ajutat ulterior pe ceferiști, ridicând sacii plini.
Înainte de a se apuca de lucru, cu vreo săptămână înainte, la primărie au ajuns și reprezentanți ai stației CFR. Se pare că aceștia au încercat, din câte am auzit neoficial, să arunce „pisica” în curtea primăriei. Li s-a explicat însă că lucrurile nu stau chiar așa, că primăria nu poate interveni pe un spațiu ce nu-i aparține și că acest fapt s-ar putea face doar dacă se încheie un contract de prestări-servicii, prin care, de două-trei ori pe an firma de salubrizare să curețe zona. Discuția a fost legată din câte am înțeles, tot neoficial, și de gardul lipsă de pe coama dealului, exact de lângă trotuarul respectiv. Gard care dacă ar fi, multe nu s-ar mai povesti. Adică, „toaleta publică a șoferilor” ar fi desființată de la sine. Poate că atunci n-ar mai zbura nici atâtea ambalaje și pahare de plastic pe deal în jos. Chestiunea este că atât primăria, cât și gara nu au pe inventar acel gard! Cine l-a montat cândva și în baza a ce act oficial s-a făcut acea lucrare azi nu se mai știe. Ca atare, rămâne întrebarea: cu gardul respectiv cum rămâne? Că pe lângă faptul că e urât tare acolo fără un gard, cum era înainte, acel gard și protejează și poate că n-ar mai trebui folosite atâtea resurse umane în viitor care să curețe zona după nesimițiți. Poate că până la urmă, totuși, cele două părți vor găsi o cale legală să contribuie, fiecare, la această lucrare, în fond acel gard nu s-a teleportat de pe lună, a fost executat tot de oameni ai administrației acestui oraș, și nu vorbim de gardul mexican de 4 metri înălțime și sute de kilometri lungime, ci de vreo zece ochiuri de plasă prinse în niște rame subțiri de fier și ulterior vopsite ca atare. Vom vedea.
Până atunci, așa cum i-am dojenit pe ceferiști, acum le salutăm inițiativa și poate că un contract cu firma de salubrizare n-ar strica, astfel încât pe viitor să fim și noi scutiți de asemenea articole. Iată că atunci când există puțină bunăvoință se poate!
În încheiere mai atragem atenția mai cu seamă șoferilor de maxi-taxi ce staționează prin zonă, să mai termine cu aruncatul paharelor de plastic pe râpă în jos și și cu „pișătoarea din viteză”, ținând cont că la numai 20 de metri se află o toaletă publică și gratuită pe deasupra! Este așa de greu oare? Oricum, cei de la poliția locală au deja în vedere acest lucru și vor urmări în următoarea perioadă acest aspect. Surse din cadrul instituției dezvăluie că au fost deja date câteva avertismente verbale unor cetățeni care foloseau locomotiva de lângă pasarelă drept toaletă publică. Așteptăm ca și angajații Protecției Mediului din cadrul Primăriei Petroșani să dea dovadă de mai multă vigilență și prezență în această zonă. Împreună vor reuși transformarea acestei zone într-una curată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii