Anul acesta, / Mai puţine bilete pentru pensionari

Anul acesta, / Mai puţine bilete pentru pensionari

DISTRIBUIȚI

Anul acesta pensionarii care au dorit să beneficieze de un tratament prin Casa Județeană de Pensii Hunedoara au depus în timp util dosarele.

Dosarele au fost evaluate de funcționarii Casei. Prioritate pentru alocarea biletelor au avut-o pensionarii care nu au mai fost până acum la băi. Apoi, li s-a oferit șansa de a merge la băi pe bilete subvenționate și celorlalți pensionari.
Însă oamenii au observat că anul acesta lucrurile s-a mișcat mai greu și că au fost mai puține locuri alocate decât în anii trecuți. Biletele la tratament se repartizează pe serii. Am comparat câteva serii ale anilor 2016 și 2017 și am observat o diminuare a repartizărilor cu câteva zeci de bilete. În plus, prima serie nu a mai fost repartizată deloc, s-a plecat cu repartizarea direct cu seria a doua. Evident, cum anul 2017 nu s-a încheiat, am putea fi considerați cârcotași că am observat o scădere a numărului de bilete, comparativ cu anul trecut.
Am cerut Casei Județene de Pensii Hunedoara o evidență a acordărilor de bilete de tratament și am aflat că în anul 2016 au fost valorificate 5.023 bilete. Anul acesta au fost alocate, deci nu valorificate, 4.701 bilete. Deci, până la finele anului vor fi valorificate cu 322 bilete de tratament mai puțin,  în cazul în care listele nu se suplimentează.
Iată datele puse la dispoziție de CJP Hunedoara pentru județ și pentru Valea Jiului în particular
Anul 2016
Totalul biletelor de tratament valorificate în cursul anului 2016 la nivelul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara este de 5.023. Din care 1.256 au fost valorificate de Casa Locală de Pensii Petroşani.
Din totalul de 5.023 bilete de tratament valorificate în anul 2016, 836 au fost gratuite, 209 dintre acestea fiind valorificate de Casa Locală de Pensii Petroşani.
Anul 2017: „Total bilete de tratament alocate în cursul anului 2017 Casei Judeţene de Pensii Hunedoara = 4701, din care 1175 pentru Casa Locală de Pensii Petroşani;
Total bilete de tratament valorificate în cursul anului 2017 la nivelul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara = 3676, din care 919 au fost valorificate de Casa Locală de Pensii Petroşani;
Total bilete de tratament disponibile până la sfârşitul anului 2017 la nivelul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara = 1025, din care 257 pentru Casa Locală de Pensii Petroşani;
Din cele 4701 bilete de tratament alocate Casei Judeţene de Pensii Hunedoarat pentru anul 2017, 746 sunt gratuite. Până în prezent, din cele 746, au fost valorificate 616, rămânând disponibile până la sfârşitul anului 130 de bilete de tratament. Din cele 746 de bilete de tratament gratuite, 154 au fost valorificate de Casa Locală de Pensii Petroşani, rămânând până la sfârşitul anului disponibile un număr de 32 de astfel de bilete. Precizăm faptul că gradul de valorificare al biletelor de tratament repartizate instituţiei, noastre depinde de interesul manifestat de pensionarii din judeţul Hunedoara”, se arată în informarea primită de redacția noastră.
Casa Naţională de Pensii Publice Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara precum şi de opţiunile acestora de a beneficia de astfel de servicii în toate staţiunile aflate în ofertă şi pe tot parcursul anului calendaristic, nu numai în anumite perioade ale anului.
Contractarea biletelor de tratament şi repartiţia acestora către casele teritoriale de pensii se realizează de către Casa Naţională de Pensii Publice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii