Animatorii pentru copii, tot mai căutați – află ce calități sunt necesare...

Animatorii pentru copii, tot mai căutați – află ce calități sunt necesare pentru un job în domeniu

DISTRIBUIȚI

Pentru cei în căutare de un job plin de energie, cu și despre copii, trebuie să știe că animatorii sunt tot mai căutați. Acest segment cunoaște mai multă popularitate, pe măsură ce agențiile de profil își extind serviciile.

Despre ce înseamnă activitatea de animatori copii este mult de povestit. Implică ceva mai mult decât o acţiune mecanică, făcută pas cu pas cu o indicație, implică o latură artistică și de adaptare la unele condiții, precum dispoziția copiilor. Pe cât de mici, pe atât de neprevăzători, aceștia te pot surprinde cu o sinceritate debordantă, cu reacții de tot felul.

Ce presupune a fi animator de copii

Prin simpla sa definiție, se referă la acte artistice și de entertainment, în scopul de a amuza, de a distra și menține un interes activ al publicului. Ori când vine vorba de copii, este cu atât mai greu se pare. E nevoie de dăruire, de pasiune, de fler și de o componentă psihologică de asemenea, de a avea o abordare de succes în a capta atenția copiilor.

Desigur că în această misiune animatorul nu este singur. Dispune de mijloace potrivite, de costumație atrăgătoare, de jocuri, de coregrafii care să completeze programul oferit celor mici. Tot el va fi cel care coordonează concursuri. Dar un program complex înseamnă mai mult de atât. Adulții pot alege face painting-ul sau modelajul de baloane, ca parte din același program.

Paradisul Personajelor, agenție de profil pe această nișă de entertainment pentru copii, delectează o sumedenie de opțiuni și surprize. Așa cum arată pagina oficială, paradisulpersonajelor.ro, un animator poate fi închiriat pentru un grup de 10 copii maxim. Are nevoie de o durată de minim o oră pentru a-și etala abilitățile și programul stabilit.

Animatorul în sine, este întruchiparea unui personaj, ales după bunul plac. Poate fi personajul preferat al copilului, din desene animate, basme sau poveștile pe care cel mic le îndrăgește. Totul este atât de bine gândit, încât există preferința personajelor pentru fete, de la celebra Elsa la prințese și zâne, cât și pentru băieți: pirați, clowni, Mickey și personajele celebre din lumea Disney.

Abilități necesare pentru a fi animator pentru copii

Chiar și când se raportează la un public de adulți, animatorul se definește prin energia explozivă și susținută. În cazul de față, trebuie să fie o persoană ce îndrăgește copiii și se dedică lor. Trebuie să fie persoană pricepută în a menține curiozitatea, suspansul, în a schimba tactica dacă publicul manifestă altfel de dorințe.

Sunt o mulțime de aptitudini ce împreună creează universul acesta și pe cei parte din el.

Animație pentru copii – între beneficii și afacere avantajoasă

Pentru cei care se întreabă cum a avut avânt un astfel de domeniu, explicația ar putea fi mai simplă decât credeați; piața a simțit nevoia de a face o astfel de nișă, specializată. Părinții ce participă la evenimente însoțiți de copii, au nevoie de un răgaz pentru a savura timpul petrecerii; o zi onomastică pentru copil putea avea un decor tematic, însă ii lipsea și gazda pe măsură.

Distracția copiilor nu poate fi garantată numai prin prezența unui spațiu special destinat celor mici. Dacă nu există un ghid, un personaj care să întrețină atmosfera, totul este fără de culoare, un haos, o joacă fără noimă. Din nevoie, au apărut și cei meniți să ofere un timp calitativ celor din categoria copiilor.

Jocul și joaca prin care se manifestă o întâlnire între animator și copii este și maniera de a împlini un vis; orice copil visează la idolii săi, astfel că întâlnindu-i în cele din urmă înseamnă supremul în copilăria lor de până la acel moment. Devin conștienți că ceea ce își doresc se poate transforma în realitate. În plan psihologic, asta înseamnă un pas de evoluție în dezvoltarea lor.

Animatorii creează amintiri, sunt cei care aduc într-un plan al realului viața plină de culoare a desenelor și a poveștilor. Sunt o frântură de copilărie și o alegere făcută de părinți care încântă pe cei mici, la maxim, așa cum este de așteptat.

Pentru cei interesați de o astfel de lume ar trebui să își găsească orice răspuns, la orice curiozitate posibilă – ce înseamnă să fii animator, de ce este atât de popular acest segment etc. – prin analiză pe care o pot face asupra copilului încântat în prezența unui animator – un zâmbet cald, o simfonie de râsete, o fericire nemărginită sunt rezultatul bucuriei sincere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii