Andreiu Rus, un veteran cu un secol de viaţă, premiat de Consiliul...

Andreiu Rus, un veteran cu un secol de viaţă, premiat de Consiliul Judeţean Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Hunedoara va oferi  „Diploma de excelență”, domnului Andreiu Rus, unul dintre puținii veterani aflat în viață, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani. Centenarul Unirii va avea pentru veteran o dublă semnificaţie.

Andreiu Rus s-a  născut la 12 aprilie 1918,  şi a dovedit de-a lungul vieții un real patriotism și dragoste față de țară în nenumăratele provocări pe care vremurile i le-a scos în cale. A fost încorporat la Regimentul 92 Infanterie Orăștie și a plecat pe front în iarna anului 1943. A îndeplinit funcția de radiotelegrafist, de devotamentul și priceperea domniei sale depinzând decisiv transmiterea informațiilor vitale între unitățile militare românești de pe linia frontului.

În toate actele de luptă a demonstrat atașament față de valorile naționale, dovedind curaj și bărbăție în îndeplinirea ordinelor de pe front, fiind un exemplu demn de urmat pentru generațiile următoare. A rămas fidel coordonatelor unui cetățean-model, un familist desăvârșit, cu o modestie aparte, toate meritele fiindu-i încununate prin decorațiile și diplomele primite de-a lungul anilor. Este o onoare să avem printre noi astfel de români-cetățeni care au vârsta Centenarului.

Andreiu Rus a mai fost premiat de Consiliul Local Orăştie, şi făcut cetăţean de onoare, chiar în ziua în care a împlinit această vârstă frumoasă.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii