Amenzi pentru pescuit în perioada de prohibiţie

Amenzi pentru pescuit în perioada de prohibiţie

DISTRIBUIȚI

Peste 130 de jandarmi hunedoreni au fost la datorie la sfârșitul acestei săptămâni.

În data de 05 mai, în jurul orei 23.30, patrula independentă de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vaţa de Jos a depistat 3 persoane care pescuiau pe râul Mureş, pe raza comunei Gurasada, deși în această perioadă pescuitul este interzis, fiind instituită perioada de prohibiție.

Pescarii au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 1800 lei, în conformitate cu prevederile O.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

În data de 06 mai a.c., în jurul orei 02.30, aceeaşi patrula independentă de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vaţa de Jos a depistat două persoane în zona localităţii Sălciva, comuna Zam care aveau în portbagajul maşinii un peşte de aproximativ 60 cm, cu o greutate de 3 kg şi două undiţe echipate cu ancore triple.

Jandarmii au întocmit documentele de sesizare pentru fapta: pescuitul cu japca, cu suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, fiind înaintate Biroului de Combatere Delicte Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii