Alo, PSD? Scoateţi mâinile murdare din portofelul părinţilor și bunicilor noștri!

Alo, PSD? Scoateţi mâinile murdare din portofelul părinţilor și bunicilor noștri!

DISTRIBUIȚI

Vă amintiți, probabil, că momentul acela în care Apa Serv Valea Jiului SA a pus tunul cu apă meteorică pe populație și pe persoane juridice, pe noi toți, ne-a costat grav la portofel. 

Facturile de apă au crescut cu tone de apă evacuată. Potrivit strategiei de partid, legumele principale din PSD Hunedoara au început să se agite.
Astfel, după mii de giga de ură revărsate de popor în mediul online, Apa Serv Valea Jiului SA s-a predat. Și a închis magistrala de înjurături cu ideea că, după ce forurile de competenți din domeniu (Consiliul Județean Hunedoara, cele șase consilii locale din Vale, organele ADI Apa Serv Valea Jiului SA și ANRSC) vor delibera, poporul va fi eliberat de biruri, iar apa meteorică uzată, cea care umfla facturile tuturor la greu, va avea să dispară.
Între timp, hectolitri de Zarea și bere la pet au distras atenția Văii de la fenomen. A venit ianuarie, luna în care facturile dor ceva mai rău ca o intervenție la un stomatolog de rit vechi. Cu doi lei în buzunar, populația Văii și-a luat-o, din nou, de la Dragnea & Co.: facturile de la ASVJ SA conțin, în continuare, rubrica „apă meteorică evacuată”. S-a subțiat consistent TVA, dar meteorica pe cale de dispariție a rămas la poziția 3 a fiecărei facturi a operatorului de apă și canalizare.
Există o ordonanță de urgență, nr. 114 din 29.12.2018, care spune că – dacă vrea mușchiul lor – acționarii operatorilor de apă pot scoate meteorica, pentru totdeauna, din visul urât al oricărui român. La Craiova, de exemplu, legislativul local s-a mobilizat la început de ianuarie și a decretat că meteorica trebuie să treacă la stadiul de tristă amintire. În zonă, pe nababii de la județ și baroneții din patria huilei i-a durut fix între buci. Deși OUG menționată este în vigoare, nici măcar nu au pus în discuție „delete”-ul meteoricei de pe facturi. De ce? În fiecare lună în care încasează meteorica de la prostul de rând, ASVJ SA se poate lăuda că e pe culmile prosperității, mama profitului și tatăl natural al angajaților model. Deși nu este.
Sâmbătă, am făcut un exercițiu de democrație. Am cerut oamenilor din rețeaua lui Zuckerberg să ne spună care-i om și care-i câine. Mai exact, să răspundă la întrebarea:
Susțineți inițiativa cotidianului Ziarul Văii Jiului de a solicita Apa Serv Valea Jiului SA, acționarilor săi, ADI Apa Valea Jiului și ANRSC să urgenteze eliminarea apei meteorice evacuate din facturile populației?
Deși OUG 114/2018 este în vigoare, entitățile menționate întârzie punerea în aplicare.

În câteva ore, sâmbătă, vreo șapte sute de cetățeni au votat „DA”, stabilind că atitudinea PSD față de Vale e de porc. Votul continuă, online, pe pagina de Facebook a Ziarului Văii Jiului. Am doar o treabă de spus: cei care bagă mâna în buzunarul părinților și bunicilor noștri sunt niște nemernici. Dacă furi, pe meteorică, două-trei pâini pe lună de la gura unor oameni, nu te poți numi om.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii