Alba- neagra cu admiterea la liceu

Alba- neagra cu admiterea la liceu

DISTRIBUIȚI

Ministrul Ecaterina Andronescu a creat dezorientare, revoltă și vâlvă după ce a emis luni, 13 mai,  un ordin de ministru ce schimba calendarul admiterii în învățământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii erau deja în desfășurare.  Prin acest document, Ministerul Educației Naționale amâna cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini, care s-ar fi organizat cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea Națională.

După ce sindicatele și mediul academic au reacționat revoltate, ministru și-a retras ordinul, și a anunțat marți, 14 mai, că va rămâne la calendarul vechi.

”Ministerul Educației Naționale informează actorii principali ai sistemului de învățământ că este și rămâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2019 – 2020, prevăzut în Anexa nr. 1 a ordinului nr. 4.829/2018 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat.

Pentru probele de verificare a aptitudinilor și a cunoștințelor de limbă modernă și maternă, înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 și 14 mai, iar desfășurarea probelor pentru perioada 15 – 17 mai 2019.

Totodată, mișcarea personalului didactic se realizează, de asemenea, după calendarul deja aflat în vigoare, conform ordinului nr. 5.460/2018, modificat prin ordinul 3.886/11.04.2019.”

Conform acestui calendar inițial oferta educațională trebuie afișată deja, concretizată în profiluri, domenii și calificări profesionale, pentru învățământul liceal, filiera tehnologică. Ar trebui deja realizată baza de date la nivelul fiecărei unități de învățământ gimnazial și la nivel județean, cuprinzând datele personale ale elevilor de clasa a VIII-a, în Sistemul informatic integrat al învățământului din România (SIIIR), prin verificarea și corectarea, după caz, a informațiilor privind elevii și formațiunile de studiu la care aceștia sunt asociați. Toate aceste proceduri ar fi urmat să fie amânate până la 31 mai, conform ordinului de ministru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii