AJF a stabilit / Calendarul sezonului de primăvară

AJF a stabilit / Calendarul sezonului de primăvară

DISTRIBUIȚI

Noua conducere a Asociației Județene de Fotbal (AJF) Hunedoara și-a început în forță activitatea. În prima reuniune a Comitetului Executiv (CEX) al AJF Hunedoara au fost puse la punct ultimele detalii legate de începerea returului în fotbalul mic, dar și de noile competiții: „Transformă ulița în stadion” și „Memorialul Mircea Sîrbu”.

„Transformă ulița în stadion”
În returul sezonului competițional 2017–2018 AJF Hunedoara va organiza două noi competiții județene de fotbal juvenil. Prima se numește „Transformă ulița în stadion” și se adresează copiilor din comunele județului Hunedoara, mai exact juniorilor C, elevi până în clasa a VIII-a. Este vorba de o competiție între școlile din zonele rurale, care se va desfășura pe grupe întocmite pe criterii geografice, cu o componență, în principiu, de câte patru sau cinci echipe. Fazele preliminare ale competițiilor se vor desfășura în perioada vacanței de primăvară a elevilor, între 2 și 14 aprilie, iar ultimul act se va juca pe 9 iunie, în deschiderea partidei care va desemna câștigătoarea fazei județene a Cupei României.

„Memorialul Mircea Sîrbu”
Cea de-a doua competiție este „Memorialul Mircea Sîrbu”, întrecere organizată în amintirea fostului președinte al AJF Hunedoara, care a decedat pe data de 8 ianuarie 2018. Competiția va avea loc în data de 17 iunie, când regretatul Mircea Sîrbu ar fi împlinit 68 de ani, într-o locație ce va fi stabilită ulterior (foarte probabil la Leșnic, de unde era originar fostul președinte al AJF Hunedoara – n.r.), la întrecere urmând a participa echipe formate din copii născuți în 2008, 2009 și 2010.

Ultima clasată va retrograda 
Sezonul în Liga a IV-a va începe la 3 martie, iar ultima etapă a returului se va desfășura la 2 iunie.
În partea a doua de campionat va fi programată și o rundă intermediară pe 16 mai. Câștigătoarea campionatului va reprezenta județul Hunedoara la barajul de promovare în eșalonul al treilea, care se va juca, în meciuri tur – retur, pe 16 și 23 iunie. Datele de disputare ale acestuia vor fi stabilite de către Federația Română de Fotbal (FRF). Ca o noutate, ultima clasată din Liga a IV-a va retrograda în Liga a V-a Hunedoara.
Tot în perioada 3 martie – 2 iunie, după același program al seniorilor, se va disputa și returul Ligii a IV-a la juniori A1. La competiție vor participa jucători născuți după 1 ianuarie 1999. Meciurile din cele două competiții se vor juca în cuplaj, echipele juvenile urmând a-și disputa meciurile cu începere de la ora 9:30, iar cele de seniori de la 11:30. Totodată, câștigătoarea Ligii a IV-a a juniorilor A1 va reprezenta județul Hunedoara la etapa zonală a competiției, în perioada iunie–iulie 2018.

Cum se promovează din eșalonul al cincilea
A fost stabilit și programul returului din Liga a V-a de fotbal Hunedoara. Prima etapă a returului Ligii a V-a, la care participă 13 echipe, va fi pe 11 martie, iar ultima pe 10 iunie, fără etape intermediare, meciurile jucându-se duminica. S-a decis că pot promova în Liga a IV-a din județ și echipele din Liga a V-a, situate, la sfârșitul campionatului, pe pozițiile 3-8, cu condiția ca acestea să dispună de infrastructură și de posibilități financiare care să le permită participarea în divizia superioară. A fost stabilit, în cadrul aceleiași ședințe, și programul fazei județene a Cupei României, în care participă echipe de seniori din Ligile IV și V. În această competiție sferturile de finală se vor juca pe 9 mai, semifinalele pe 30 mai, iar finala pe 9 iunie.

Programul juniorilor
Și echipele participante în întrecerile de juniori și-au aflat programul competițional din această primăvară. Astfel, la juniori B1, competiție la care au dreptul să participe jucători născuți după 1 ianuarie 2001, întrecerea se dispută pe două serii, respectiv Valea Mureșului și Valea Jiului. În această întrecere pot participa echipele asociațiilor și cluburilor afiliate la FRF și AJF Hunedoara, pe bază de înscriere nominală. Jocurile din această competiție se vor desfășura în vacanța de primăvară a elevilor, mai exact în perioada 2-14 aprilie, iar câștigătoarea fazei județene se va califica în etapa zonală, programată a se desfășura în cursul lunii iunie a acestui an. La juniori C, campionat la care participă jucători născuți după 1 ianuarie 2003, returul competiției se va desfășura în perioada 7 martie – 28 aprilie, iar turneul final se va disputa între 5 și 19 mai.

Întreceri pe teren redus
Totodată, AJF Hunedoara organizează competiții și pe teren redus, pentru jucătorii cu vârsta de sub 15 ani. Așadar, în Campionatul județean al juniorilor D, la care au drept de joc fotbaliști născuți după 1 ianuarie 2005, partidele se vor disputa pe terenuri cu dimensiuni reduse, de 70×50 de metri, returul se va disputa în perioada 4 martie – 22 aprilie, iar turneul final între 29 aprilie și 27 mai. Apoi, în Campionatul județean al juniorilor E, la care au drept de joc fotbaliști născuți după 1 ianuarie 2007, partidele se vor disputa tot pe terenuri cu dimensiuni reduse, de această dată de 60×40 de metri, returul se va disputa în perioada 4 martie – 25 aprilie, iar turneul final între 22 aprilie și 13 mai. De asemenea, se va organiza, și în acest an, o nouă ediție a „Cupei Grassroots”, o competiție pentru copii. Această întrecere va avea loc în perioada mai–iunie 2018 și se va disputa pe două zone geografice, Valea Jiului și, respectiv, Valea Mureșului.

Comisie de arbitri, nou-nouță
Aerul schimbării este unul radical la AJF Hunedoara. Comisia de Arbitri a suferit și ea modificări substanțiale. Astfel, Cosmin Danciu este noul președinte ales. Secretar a fost numit Aurelian Băleanu, iar membri sunt: Alexandru Bălan, Alin Saraol, Florin Anca, Valentin Gavrilă și Denis Haidiner. Pentru funcția de secretar general a fost reales Sorin Ciotlăuș.
„O echipă bună, tânără care, sper eu, va face totul pentru ca fotbalul din județ să progreseze și să beneficieze de oameni corecți”, a declarat Adi Câmpean, antrenorul lui Inter Petrila.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii