Aflăm prin intermediul senatorului Hărău: salarii tot mai nesimţite la vârful CEH,...

Aflăm prin intermediul senatorului Hărău: salarii tot mai nesimţite la vârful CEH, TESA – la greu în cârca SNÎMVJ SA

DISTRIBUIȚI

Senatul României a publicat, luni, răspunsul Ministerului Energiei pe tema situației Complexului Energetic Hunedoara și a Societății Naționale de Închideri Mine “Valea Jiului”, formulat ca urmare a unei interpelări a senatorului hunedorean Eleonora-Carmen Hărău (PNL). Iată, pe scurt, cele mai interesante informații.
Ministerul Energiei, prin vocea unui secretar de stat, n-a considerat în neregulă dubla calitate a numitului Ion Stamin Purcaru, prezent – cu ale sale conturi doldora cu tot – atât la vârful CEH SA, cât și la Conversmin SA. Asta deși, la nivel teoretic, CEH-ul ar trebui să țină minele în viață, iar Conversmin e cel care le închide. Orice om cu scaun la cap l-ar vedea pe Purcaru ca pe un lup. Uns paznic la oi. Sătul să abereze, secretarul de stat Tudorache pasează responsabilitatea unei opinii pe această temă în sarcina Agenției Naționale de Integritate. Curajos omul, n-ai ce zice!
Dacă, din 1 ianuarie până-n 2 mai 2017, în doar 4 luni pline, directorul general Mihael Cristian Melczer a încasat suma brută de 68.338 de lei (dumnealui fiind uns pe criterii de competență, în vremuri liberale, și pus pe liber în mod mârșav, în vremuri pesediste – sesizați, vă rugăm, fina ironie), generalul Viorel Stancu (uns fără vreo legătură cu culoarea roșie a carnetului de partid – sesizați, din nou, aceeași ironie) a încasat, între 3 mai și 31 decembrie 2017, venituri brute în sumă de 135.313 lei. Semn că, pe zi ce trece, competența pesedistă se arată tot mai nesimțit achitată de la bugetul unei societăți muribunde.
Pe tot parcursul anului 2017, numărul consilierilor personali a variat între 2 și 5, cu un vârf de incom­petență în lunile iulie și octom­brie, pe mandatul generalului Stancu. Atunci când CEH SA s-a afundat tot mai tare în căcat cu sprijinul inestimabil al celor cinci consilieri personali ai lui Stancu, fără de care generalul roșu nu și-ar fi amintit nici în ruptul capului ce a învățat la facultate.
Secretarul de stat Tudorache se face că nu pricepe răspunsurile solicitate de către senatorul Hărău cu privire la SNÎMVJ SA, fiind foarte zgârcit în a furniza informații. Deci omul, dacă-l judecăm după atitudine, ori e de la PSD, ori e de la ALDE. Am putut afla, totuși, că la data de 26.11.2012, la momentul înființării, SNÎMVJ SA avea un efectiv de 2.443 de persoane, din care 202 reprezentau TESA. În 27.02.2018, când numărul angajaților SNÎMVJ SA atingea cifra de 495 de persoane, numărul celor încadrați la Tehnic, Economic și Socio-Administrativ era de 96. Cu alte cuvinte, numărul plimbătorilor de hârtii abia de s-a înjumătățit, în timp ce direct productivii sunt de cinci ori mai puțini.  Dacă vă arde curiozitatea să citiți răspunsul în doi peri al secretarului de stat Tudorache, săpați pe website-ul Senatului României.
S-a enervat pentru dumneavoastră,

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii