Află ce trebuie să ştii înainte de a cumpăra o consolă xbox...

Află ce trebuie să ştii înainte de a cumpăra o consolă xbox one sau ps4

DISTRIBUIȚI

Gamerii adevăraţi probabil ştiu deja toate aceste lucruri, dar dacă vrei să faci o primă achiziţie pentru tine sau pentru copiii tăi şi vrei să alegi între o consolă XBOX One şi un PS4, atunci vei găsi acest articol foarte util. Iată câteva diferenţe între cele două branduri (Microsoft şi Sony), atât între specificaţiile tehnice, cât şi între controllere şi jocurile exclusive.

Update recent de hardware pentru consolele PS4 si XBOX

Atât Sony, cât şi Microsoft au revizuit hardware-ul consolei anul trecut. Jucătorii au acum mai multe opţiuni asupra a ceea ce pot cumpăra. Dacă doreşti ca performanţa să fie de ultimă oră, ai la dispoziţie PS4 Pro şi XBOX One X. Dar dacă eşti în căutarea a ceva mai ieftin, dar încă de actualitate, poţi arunca un ochi la un XBOX One, un PS4 sau chiar un XBOX One 360.

Atât Microsoft, cât şi Sony au instalat pe ultimele console de jocuri tehnologia 4K. În plus, XBOX One S oferă şi suport HDR pentru televizoare. În acelaşi timp, PS4 oferă posibilităţi mai mari atunci când vine vorba de jocuri de la terţi, dar jocurile pentru XBOX One se află într-o bibliotecă pe bază de IP şi sunt exclusive. Ne referim la Halo, Gears of War, Forza şi multe altele. Dar şi Sony are jocuri pe care nu le veţi găsi în alte parte, cum ar fi Uncharted, Street Fighter V, Last Guardian etc.

Prețul accesoriilor și jocurilor pentru XBOX One și PS4

Un alt criteriu de luat în seamă atunci când plănuieşti achiziţia unei console de jocuri este preţul la care poţi cumpăra jocurile. Poţi găsi ambele console la preţuri convenabile. Iar cu fiecare model nou lansat, preţul consolelor anterioare şi implicit al jocurilor şi accesoriilor scade. Astfel, poţi găsi jocuri xbox one ieftine sau pentru consola XBOX 360, de exemplu (model lansat în 2013), dar şi controllere pentru PS3 tot la un preţ mic faţă de cele mai noi modele.

Dacă vrei să cumperi consola pentru copii, iar aceştia sunt destul de micuţi (5-12 ani, să zicem), atunci poţi alege un model mai vechi al consolei, având avantajul unor preţuri mai mici. Iar dacă se va strica un controller, atunci îl vei putea înlocui rapid, fără să te gândeşti la asta ca la o investiţie. Similar, preţul jocurilor pentru XBOX One este mai mic decât cel al jocurilor pentru XBOX One X, dar performanţele video între cele două modele sunt clar în avantajul lui XBOX One X.

Dar dacă vrei să cumperi consola pentru tine, dacă eşti pasionat de gaming, atunci poţi alege de pe https://megaplaza.ro/console-si-accesorii-jocuri modelele mai noi, având chiar posibilitatea oferită de Microsoft de a comanda un controller pentru XBOX One în mod personalizat (Controller XBOX Elite). Costă în jur de 700 de lei, dar gamerii hardcore spun că face toţi banii, mai ales în jocurile de shooting, acolo unde reflexele sunt cu adevărat importante.

Diferenţele de specificaţii tehnice nu sunt atât de mari între modelele similare ale celor două branduri. Desigur, dacă priveşti retroactiv şi compari primele modele lansate de fiecare cu ultimele lansate, atunci diferenţele sunt enorme.

Jocurile XBOX One cu kinect sau PS Move?

Dacă PS Move presupune că gadgetul pe care îl ţii în mâini să devină sabie, scut, pumni, volan sau orice are nevoie jocul tău, Microsoft a dus tehnologia mai departe şi a creat XBOX kinect în care tu eşti controllerul. Ce presupune acest lucru? Presupune un device pe care îl conectezi prin USB la consolă, iar acesta va citi mişcările corpului tău în baza a 48 de puncte pe care le detectează. Nu ai nevoie de dispozitive pe care să le ţii în mână, nu ai nevoie de controller. Trebuie doar să te mişti în faţa camerei.

Astfel, poţi să dansezi şi chiar să intri în competiţii de dans cu alţi 3 jucători. Sau poţi juca jocuri sportive, precum tenis, volei pe plajă şi, de ce nu, bowling. Trebuie doar să respecţi distanţa faţă de kinect şi să imiţi mişcările pe care le-ai face şi în realitate pe ringul de dans sau pe terenul de sport. La începutul anului însă, Microsoft a anunţat că închide proiectul kinect, acest lucru bazându-se pe studiile care au demonstrat că jucătorii nu vor să facă un efort major atunci când se joacă în faţa televizorului.

Controllerul de PS4, mai bun decât controllerul pentru XBOX One?

Ambele controllere poartă amprenta producătorului său. Pentru Sony se observă o diferenţă majoră la Dual Shock 4, dar Microsoft a ales doar să adapteze controllerul de la XBOX 360 care a prins atât de bine pe piaţă.

Există două diferenţe majore între controllerele celor două branduri. În primul rând, controllerul pentru XBOX One are motoraşe ce permit vibraţii atunci când joci un joc de tip shooter. Sunt la fel de bune şi pentru jocurile care conţin curse de maşini. O altă îmbunătăţire a fost făcută de XBOX pentru D-Pad, acum fiind mult mai receptiv ca înainte. Din păcate, încă ai nevoie de baterii AA pentru controllerele XBOX, în timp ce Sony oferă DualShock 4, un docking station pentru încărcarea controllerelor de PS4. Dacă vei avea ocazia să le foloseşti pe amândouă, vei observa însă că deşi funcţionează pe baterii, controllerul de XBOX va ţine mai mult faţă de o încărcare a controllerului de PlayStation.

Ai stabilit deja pentru cine cumperi consola? Ai căutat câteva jocuri pe care ai vrea să le cumperi? Dacă ai luat în considerare şi accesoriile (XBOX kinect sau PS Move), precum şi controllerele, atunci stabileşte-ţi un buget şi dă start la cumpărături.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii