Află care este cea mai bună investiţie cu beneficii pe termen lung...

Află care este cea mai bună investiţie cu beneficii pe termen lung pentru încălzirea casei tale

DISTRIBUIȚI

Te pregăteşti uşor de mutarea în nouă locuinţă? Eşti foarte nerăbdător să decorezi casa aşa cum vrei tu, deja te gândeşti la ce culoare va avea parchetul, mobilă, ce roţi destinate pentru mobilier să alegi pentru transportul acesteia, unde vei aşeza comodă şi cum îţi vei crea propriul spaţiu de lucru. Dar până să ajungi acolo, trebuie să mai pui la punct câteva aspecte foarte importante. Iar aici vorbim despre investiţiile pe termen lung, adică apa, căldura etc.

Atunci când achiziţionam ceva nou, fie că este vorba de un articol vestimentar, un obiect decorativ sau de o piesă de mobilier, ne îndreptăm întotdeauna spre raportul calitate-preţ. Este corect să procedezi aşa, mai ales când este vorba despre casa ta. Aşa că vei alege materiale de calitate şi cele mai bune soluţiile de izolare şi încălzire. Tehnologiile de încălzire a locuinţelor evoluează în mod constant, cu scopul de a oferi variante cât mai rentabile, la un preţ cât mai mic pentru consumator.

  • Ce să alegem pentru confortul termic?

Vei găsi mai multe variante de sisteme de încălzire, însă este foarte important să ţii cont de tipul de imobil şi, în acelaşi timp, de poziţionarea geografică în care locuieşti. Cu siguranţă, nu vei opta pentru o centrală pe lemne dacă locuieşti în centrul oraşului şi eşti limitat de spaţiu. Asta dacă nu cumva ţi-ai asigurat deja o sursă de lemn pe termen lung şi automat un spaţiu generos pentru depozitarea acestuia. Dacă nu te tentează această variantă şi nici partea cu îngrijirea şi curăţarea centralei în mod constant şi nici centrală electrică nu este o opţiune, deoarece aduce costuri mari şi în fond cauţi să faci o investiţie cât mai rentabilă pe termen lung şi foarte lung, de ce să nu adopţi o variantă şi mai eficientă?

Te-ai gândit însă la varianta de panouri radiante pentru casa ta?

  • Cum funcţionează?

Cel mai bun mod de a înţelege cum funcţionează un panou radiant este să compari tehnologia lui cu cea a aparatelor convenţionale de încălzire, întâlnite într-o locuinţă modernă. Aparatele convenţionale de încălzire funcţionează astfel: un jet de aer rece este ghidat spre o bază încălzită sau peste o flacără, astfel aerul fiind încălzit înainte să se elibereze în încăpere. Aerul rece este înlocuit uşor de aerul cald, fiind recirculat apoi de aparat pentru o încălzire mai rapidă.

Panourile radiante funcţionează după acelaşi principiu, folosind lumina infraroşie. Această lumină încălzeşte treptat obiectele din locuinţa, care la rândul lor încălzesc persoanele din jur.

  • Ce avantaje au panourile radiante?
  1. În primul rând, prezintă o eficienţă energetică foarte mare, adică raportul dintre căldura oferită şi energia electrică consumată. Cele mai multe modele de pe piaţa se lauda cu o eficienţă de peste 90%.
    2. Sunt de dimensiuni reduse. Cele mai multe panouri radiante sunt de mărimea unui televizor, aşa că se vor pierde uşor în peisajul camerei. Pe lângă asta, au un design plăcut.
    3. Nu produc zgomot. Nu vei fi deloc deranjat de aceste aparate de încălzire, deoarece zgomotul produs în timpul funcţionarii este zero.

În alegerea unui panou radiant, va trebui să ţii cont de câteva caracteristici importante ale acestuia, cum ar fi puterea maximă, pe care o vei alege în funcţie de volumul camerei care vrei să fie încălzită şi modalitatea de montare. Dacă nu ai suficient spaţiu de amplasare pe un perete, poţi opta pentru varianta de montare pe tavan. Acest tip de panouri au un sistem de prindere special şi un design potrivit pentru zona de montare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii