Administrația locală din Hunedoara vrea bani europeni pentru achiziția de autobuze ecologice

Administrația locală din Hunedoara vrea bani europeni pentru achiziția de autobuze ecologice

DISTRIBUIȚI

Astăzi,11 iunie,  de la ora 14.00, Consiliul Local Hunedoara se întrunește în ședință de consiliu local. Studiu de fezabilitate cu elemente de DALI și a indicatorilor tehnico-economici pentru 3 obiective de investiţii in domeniul transportului local care au ca obiectiv  ”Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara prin investiții în transportul public ecologic – Coridorul Central, Coridorul de Est, Coridorul de Vest”

În data de 20.07.2017, prin Ordinul nr. 3715 al Ministrului Delegat pentru Fonduri Europene, a fost aprobat Ghidul Solicitantului –Axa prioritară 3: Obiectivul specific 3.2: Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Data din care pot fi depuse dosarele Cererilor de Finanțare  în anul în curs este 21 iunie 2018, ora 12.00. UAT Municipiul Hunedoara intenționează să depună prin sistemul electronic MySMIS, un proiect de investiții privind îmbunătățirea mobilității urbane – dezvoltarea sistemului public de călători cu autobuze ecologice, în vederea finanțării acestuia prin programul de mai sus.

Pentru depunerea documentației, Consiliului Local trebuie să aprobe Studiul de fezabilitate cu elemente de DALI și a indicatorilor tehnico-economici, ceea ce se va întâmpla astăzi de la ora 14.00.

Este lăudabilă inițiativa, dar trebuie menționat că mediul, cetățenii, mobilitatea în Hunedoara vor avea de câștigat în primul rând prin managerierea corectă a traficului în oraș, și extinderea rutelor de circulație pentru biciclete. Axa de finanțare prin care se dorește achiziția autobuzelor ecologice finanțează și transformarea infrastructurii astfel încât să favorizeze cele aceste două tipuri de investiții, dar interesul esta mai mic în această direcție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii