Administrația Bobouțanu bate câmpii. Poate prelua oricând fostele săli de cinema

Administrația Bobouțanu bate câmpii. Poate prelua oricând fostele săli de cinema

DISTRIBUIȚI

Periodic, hunedorenii bat obrazul administrației locale și îi impută faptul că nu este stare nici să pună bazele unui cinematograf în municipiu, dar nici să protejeze cetățeanul de rând de pericolul public numit “Modern”, fost cinematograf, ajuns în stare avansată de degradare. Pentru că n-are nici soluții, nici ouă să recunoască, administrația Trombouțanu (Bobouțanu, pardon!) răspunde fiecărei întrebări de bun-simț cu o vrăjeală de neam prost. Parol!

Să luăm ca exemple doar două recente interpelări pe această temă, formulate prin intermediul platformei online domnuleprimar.ro.

6 ianuarie a.c.
Un cetățean impută administrației faptul că Hunedoara nu are un cinematograf, iar oamenii sunt nevoiți să se deplaseze la Deva pentru a vedea un film. În 10 februarie 2017, citând un document din 24 septembrie 2013 (da, ați citit bine, 2013!), administrația îi răspunde cetățeanului că nu poate face nimic întrucât activitatea RADEF este blocată din cauze administrative încă din 2013.

16 februarie a.c.
O doamnă trage alarma: “…din pereții fostului cinema MODERN au început să cadă masiv cărămizi, care ajung pe scările unde zilnic trec copii, bătrâni, de fapt multe persoane. Dacă nu se va lua urgent măsuri, atunci fiți sigur că o sa vorbim despre victime…

Citiți aici răspunsul administrației

În 15 martie, în bunul obicei de a răspunde oricărei solicitări în termenul maxim, nicidecum cu celeritate, administrația Bobouțanu aberează pe o pagină și-un pic și, la un moment dat, o zice cam așa: din diverse motive, reprezentanții RADEF nu au reușit să se prezinte în municipiul Hunedoara cu documentele specifice pentru a se putea realiza preluarea efectivă a celor două săli de spectacol cinematografic din Hunedoara (Flacăra și Modern).

Pe această aberație, o vrăjeală de doi bani, s-au semnat directorul executiv Tiberiu Furcă de la Poliția Locală, consilierul superior Iulian Milian și consilierul juridic Adrian Sorin Herban.

RADEF face lumină

Am solicitat RADEF să ne lămurească, cu subiect și predicat, cum de „din diverse motive” reprezentanții instituției nu s-au prezentat cu documentele specifice pentru preluarea efectivă a sălilor Flacăra și Modern de către administrația hunedoreană.

Iar Adrian Mironescu, director general al Regiei Autonome a Distribuției și Exploatării Filmelor, ne-a transmis exact ce le-a răspuns, în martie a.c., celor de la Primăria municipiului Hunedoara. Anume că sala “Modern” face parte din patrimoniul RADEF “RomaniaFilm”, iar transferal acesteia se poate face doar cu plată și cu acordul Consiliului de Administrație al RADEF. Drept urmare, dacă-și dorește sala “Modern”, spre exemplu, Primăria municipiului Hunedoara trebuie să înceapă demersurile necesare. Nicidecum să spună că reprezentanții RADEF nu au reușit să se prezinte în municipiul Hunedoara cu documentele specifice pentru a se putea realiza preluarea efectivă a celor două săli de spectacol. În lipsa unor evaluări și a unui acord din partea CA al RADEF, angajații Primăriei Hunedoara pot să aștepte mult și bine: nu va veni nimeni să le predea vreo sală de cinematograf.

Grav este modul incalificabil în care angajații Primăriei municipiului Hunedoara înțeleg să trateze solicitările cetățeanului de rând. Dornici să mimeze implicarea primarului Bobouțanu, aceștia arunca pisica moartă în curtea RADEF “RomâniaFilm”. În realitate, Bobouțanu & co. au căutat cai verzi pe pereți, demersurile concrete pentru preluarea sălilor de cinematograf aflându-se fix la stadiul 0. Restul e vrăjeală…

1 COMENTARIU

  1. Intrebarea este: pe cand vor trece cele 2 cinematografe (Flacara, Modern) in adm primariei HD. Eu am fost ultima data la film ( Singur acasa 1) la Flacara in 1992, de atunci tot sper…..

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii