ADARCO INVEST SRL Petroșani – export important către Belgia

ADARCO INVEST SRL Petroșani – export important către Belgia

DISTRIBUIȚI

Zilele trecute, pe poarta fabricii Adarco Invest au plecat spre destinația Seraing, Belgia, cinci transporturi importante: patru camioane TIR și o platforma specială cu echipamente specifice activității de management al deșeurilor municipale solide (MSW). Este vorba de o structură metalică sudată, în cantitate de aproximativ 60 de tone: șasiuri, platforme, structuri de rezistenţă, balustrade, scări, stâlpi și grinzi etc. folosite la o instalație complexă de sortare a deșeurilor de la sucursala Seraing a concernului belgian Renewi. Antreprenorul principal este compania olandeză Waltec B.V. Rotterdam, companie pentru care Adarco Invest a lucrat anterior. 

În baza bunelor aprecieri, Waltec B.V. din Olanda a recomandat clientului Renewi din Belgia pe Adarco Invest Petroşani drept un partener performant și de încredere. Astfel a fost perfectat între Adarco Invest și firma din Belgia un contract ferm, care a fost onorat atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ, la termenele prevăzute. Colaborarea cu firmele belgiene de profil este foarte importantă și în același timp promițătoare pentru firma din Petroșani. Trebuie precizat că, la nivel european, Belgia ocupă una dintre primele poziții în ceea ce privește eficiența managementului deșeurilor.
Actualmente, ca urmare a conștientizării responsabile și a implementării pe scară largă a proceselor moderne de sortare, în Belgia gradul de recuperare a materialelor reutilizabile depășește 95%. Prin comparație, în țara noastră gradul de recuperare a materialelor refolosibile din masa deșeurilor municipale solide colectate este de numai 3% la acest moment.
Ultima livrare către beneficiarul din Belgia s-a făcut luni, 19.08.2019, când pe poarta fabricii Adarco Invest din Aninoasa a ieșit un echipament agabaritic instalat pe o platformă specială de tip gondolă, însoțit de un echipaj antemergător autorizat. Din spusele conducerii Adarco Invest e vorba de un ciur rotativ agabaritic cu diametrul efectiv de cernere de 3.000 mm și lungimea de 9.000 mm, care cântărește 30 de tone. În realitate, prin montarea accesoriilor de bază, echipamentul iese din limitele admise privind circulația pe drumurile publice, motiv pentru care se va deplasa până la locația din Belgia pe un traseu prestabilit și aprobat, însoțit de un echipaj antemergător dotat cu sistem adecvat de semnalizare optică.
Conform prevederilor contractuale, Adarco Invest va trimite zilele următoare la Seraing, în Belgia, un specialist care va acorda asistenţă tehnică și va coordona echipa de montaj belgiană care va efectua la faţa locului lucrările de montare și de punere în funcțiune a instalației de sortare.
Odată finalizată, această lucrare va constitui o rampa de lansare pentru Adarco Invest Petroşani deoarece antreprenorul olandez WALTEC B.V., care este deja un client consacrat, intenționează să încredințeze fabricii din Aninoasa un nou contract de confecționare a altor ciururi de sortare de mari dimensiuni. Trebuie spus că ciurul rotativ fabricat de Adarco Invest Petroşani este echipamentul cel mai reprezentativ, cel mai solicitat de către clienți interni și externi.
În acest sens, în urmă cu câteva zile, Adarco Invest a răspuns solicitării clientului din Olanda și a transmis unei societăți din Australia o ofertă tehnică și de preț pentru un ciur rotativ similar celui livrat în Belgia. Totodată, compania Herbold Mechesheim GmbH, care are filială și în USA, a solicitat și a primit de la Adarco Invest Petroșani o ofertă tehnică și de preț pentru o instalație complexă de sortare destinată unui beneficiar din Veracruz, Mexic.
Perfectarea unor contracte ferme cu acești clienți externi va însemna pentru Adarco Invest Petroșani, ca de fiecare dată, demararea proceselor specifice de proiectare, de fabricație, de livrare, de montare și de punere în funcțiune, de efectuare a probelor tehnologice și a instruirii personalului operator. Toate acestea în conformitate cu prevederile contractuale, fără rabat în ceea ce privește calitatea produselor și cu respectarea strictă a termenelor de livrare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii