ACS Energeticianul / Faţă-n faţă cu „Pisica”

ACS Energeticianul / Faţă-n faţă cu „Pisica”

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, de la ora 13:00, într-un meci televizat, la Petroșani, va avea loc prima etapă oficială din acest an din returul Ligii a II-a dintre ACS Energeticianul și U Cluj, formație pregătită de Bogdan Lobonț, zis „Pisica”.

Cu toate că în pauza de campionat Energeticianul a renunțat la mai mulți jucători cu nume, oficialii grupării cred în șansa lor.
„La meciul de sâmbătă ne dorim să vină cât mai multă lume alături de echipă. Ne dorim să le facem oamenilor din Vale o surpriză plăcută. Pe această cale le mulțumim pentru susținere celor din Consiliul Local Petroșani, dar și primarului Tiberiu Iacob-Ridzi. Am încredere în atitudinea jucătorilor și eu cred într-un rezultat favorabil. Chiar dacă pornim cu șansa a doua, eu cred în actuala noastră echipă, care este una tânără și dornică de afirmare. Să nu uităm că îi avem în echipă pe căpitanul Dani Lung, pe golgheterul Vlad Rusu, jucători ce pot ajuta echipa prin plusul lor de experiență”, a declarat Alin Zgripcea, preşedintele ACS Energeticianul.

Lobonț: „Sper să începem cu dreptul şi să câştigăm la Petroşani”
Și a trecut ceva timp de când o echipă cu nume din Ardeal nu ne-a mai trecut pragul. Sâmbătă „U” Cluj vine la Petroșani cu un staff de zile mari, din care nu lipsește celebrul Bogdan Lobonț, zis „Pisica”, acum antrenor principal.
În vremurile de aur ale Jiului, Miron Cozma l-a vrut pe Lobonț la Petroșani, dar acesta a ales un alt drum al performanței și i-a reușit.
Lobonţ şi jucătorii Universităţii Cluj au inaugurat înaintea meciului de sâmbătă de la Petroșani o expoziţie cu imagini ale momentelor principale din istoria de 100 de ani a „Şepcilor roşii”. „A fost o expoziţie foarte interesantă.
Probabil această acţiune îi va determina pe IT-işti să se gândească mai mult la timpul lor liber şi să facă şi mai mult sport. Suntem pregătiţi pentru reluarea campionatului, rămâne să o arătăm şi pe teren. Sper să începem cu dreptul şi să câştigăm la Petroşani”, a spus Lobonț.
De ce i se spune „Pisica”? „În 2006, când am ajuns la Fiorentina, director sportiv era Pantaleo Corvino. Noi ne cunoşteam de mult timp, de când eram la Ajax, apoi când am fost împrumutat la Dinamo. În acea perioadă era director sportiv la Lecce şi mă dorea foarte mult la echipa lui. Când Sebastian Frey (portarul Fiorentinei în 2006 – n.r.) s-a accidentat, Corvino a spus: ‘Eu îl vreau pe Lobby’. La conferinţa de presă, când m-au prezentat, a fost întrebat cum mă caracterizează. A spus un singur cuvânt: Pisica. De atunci au început toţi să-mi spună Pisica. Era o poreclă care mă fascina, mă entuziasma. Am început să studiez pisica, să văd care sunt calităţile unei pisici, care sunt comportamentul şi atitudinea unei pisici şi am încercat să-mi construiesc temperamentul în baza acestei porecle. Aţi văzut cum face pisica atunci când prinde şoarecele. Se joacă cu el. Îl lasă puţin, iar îl prinde şi tot aşa. Am încercat să fac şi eu acest lucru cu jucătorii, cu cei care îmi sunt colegi. Să învăţ când trebuie să-i bastonez şi când trebuie să-i las”, spunea Lobonţ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii