A început procesul de evaluare a activelor deţinute de CEH

A început procesul de evaluare a activelor deţinute de CEH

DISTRIBUIȚI

Complexul Energetic Hunedoara trece printr-o evaluare pentru stabilirea valorii juste a activelor deținute de companie. Evaluarea este realizată de SC JPA Audit & Consultanţă SRL. Evaluarea se face separat pentru activitatea minieră şi activitatea energetică, cel mai probabil în vederea scindării activității.

Active aferente sucursalelor energetice (SE Deva şi SE Paroşeni)
Serviciile de evaluare se realizează în vederea stabilirii valorii juste în scopuri de raportare financiară a mijloacelor fixe și terenurilor deținute de către Complexul Energetic la data de 31.12.2018 – aferente SE Deva și Paroșeni, în vede­rea înregistrării în evidențele contabile la 31.12.2018. Se va stabili și valoarea impozabilă a acestor clădiri deținute de CEH aferente termocentralelor.
Complexul va putea să solicite evaluatorilor și stabilirea valorii juste a mijloacelor fixe și terenurilor aferente SE Deva și Paroşeni și gajate/sechestrate la/de către MFP/ANAF. De asemenea, firmei i s-ar putea solicita evaluarea pentru stabilirea valorii de piață a activelor aparținând termocentralelor care ar urma să fie date în plată, dacă va fi cazul.

Active aferente sucursalelor miniere EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Lupeni, Prestserv
Se va realiza, în același timp, evaluarea în vederea stabilirii valorii juste în scopuri de raportare financiară a mijloacelor fixe și terenurilor deținute de către Complexul Energetic la data de 31.12.2018 – aferente sucursalelor miniere în vede­rea înregistrării în evidențele contabile la 31.12.2018. Se va stabili valoarea impozabilă a acestora și, exact ca și în cazul evaluării menționate la activele termocentralelor, și la mine, dacă va fi nevoie, firma de evaluare va stabili valoa­rea activelor gajate/sechestrate la/de către MFP/ANAF și a valorii de piață a bunurilor ce vor trebui date în plată. Aceste ultime evaluări se vor face doar la cererea scrisă a CEH, în cazul aplicării unui sechestru. Evaluatorul din București va fi plătit pentru serviciile sale cu suma de 203.280 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii