7.200 de lei a pierdut o femeie după ce a fost înșelată...

7.200 de lei a pierdut o femeie după ce a fost înșelată prin metoda Accidentul

DISTRIBUIȚI

 Azi-noapte, în jurul orei 02:35, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de o femeie în vârstă de 55 de ani, din comuna Cârjiţi, cu privire la faptul că a fost înșelată de câțiva șarlatani, prin metoda Accidentul.

În jurul orei 01:30, femeia a fost contatctată la telefon de o femeie care s-a dat drept fiica ei, și cu un bărbat care a luat rolul de procuror. Aceasta a fost informată că fiica sa ar fi provocat un accident rutier în urma căruia o persoană ar fi decedat, iar pentru „rezolvarea problemelor” este nevoie urgentă de 6.000 de euro. Urma  ca la domiciliul femeii să se prezinte o persoană să ridice suma de bani de care aceasta dispunea, respectiv 7.200 de lei.

La scurt timp după încheierea convorbirii, la locuința femeii s-a prezentat un bărbat necunoscut, care a ridicat plicul cu cei 7.200 de lei și a dispărut, la adăpostul întunericului.

După ce a dat suma respectivă, femeia a discutat cu fiica sa şi a aflat că cele relatare de persoanele care au apelat-o telefonic nu erau reale, motiv pentru care s-a adresat poliţiştilor cu o plângere penală, prin care a solicitat identificarea autorilor infracțiunii de înşelăciune şi recuperarea prejudiciului.

 

Șarlatanii au mai încercat o manevră, dar nu a funcționat

Astăzi, 13 martie, în jurul orei 10:15, la sediul Poliției Municipiului Deva s-a prezentat un bărbat în vârstă de 72 ani, din comuna Cârjiţi, care a sesizat faptul că, în cursul nopții, în jurul orei 00:45, autori neidentificați, au încercat să îl inducă în eroare comunicându-i telefonic că fiica sa a provocat un accident de circulație și că, pentru „a scăpa de închisoare”, trebuie să le  trimită o sumă mare de bani.  Persoana vătămată   și-a dat seama imediat că este vorba despre o tentativă de înșelăciune, comunicând acest lucru și „procurorului” cu care discuta, acesta din urmă întrerupând convorbirea.

Şi în acest caz, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii