6 tineri care furau din case aflate în cosntrucție, prinși de polițiștii...

6 tineri care furau din case aflate în cosntrucție, prinși de polițiștii din Șoimuș

DISTRIBUIȚI

Marți, 4 decembrie, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Șoimuș au efectuat  9 percheziții domiciliare, la Deva, Ilia şi Hărău. Perchezițiile vizau persoane suspectate de comiterea, în perioada octombrie-noiembrie 2018, a 7 infracțiuni de furt calificat.

Prezumtivii autori – 6 tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani -țineau sub observație case în construcție, din localităţile Hărău şi Certej, şi acţionau pe timp de noapte, profitând de faptul că proprietarii nu locuiau în incintă. Aceștia acționau oriunde, oricând, nu țineau cont nici măcar de faptul că furau de la unii dintre vecinii lor.

Aceştia intrau prin efracţie în anexele locuinţelor (asigurate cu sisteme precare de închidere) şi sustrăgeau tot ceea ce putea fi uşor de valorificat: scule pentru  construcţii, unelte de pescuit, telefoane mobile etc.

Deşi vizau în special anexele caselor aflate în construcţie, poliţiştii au stabilit faptul că, în data de 18.10.2018, în intervalul orar 20:00-22:00, în timp ce proprietarii nu erau acasă, tinerii au pătruns prin efracție într-un imobil din localitatea Hărău, aflat în construcţie, dar locuit de proprietari,  de unde au sustras un laptop, aparate electrice folosite în construcţii şi unelte de pescuit, cauzând un prejudiciu total în valoare de 5.000 de lei.

În urma perchezițiilor, poliţiştii au recuperat mai multe bunuri sustrase (motoferăstraie, mașini de găurit, scule de pescuit, un acumulator auto etc.) bunuri  care urmează a fi restituite persoanelor vătămate, prejudiciu fiind, astfel, recuperat în proporţie de peste 90 %.

Poliţiştii au pus în executare 6 mandate de aducere emise pe numele celor bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat ce fac obiectul cercetărilor (trei dintre aceştia fiind minori în vârstă de 16 şi 17 ani, iar trei fiind majori în vârstă de 21 şi 30 de ani), care au fost conduşi la sediul poliţiei, pentru audieri.

Poliţiştii au stabilit că, după ce minorii şi tânărul de 21 de ani, comiteau infracţiunile de furt calificat, cei doi bărbaţi în vârstă de 30 de ani (ambii cu antecedente penale) au cumpărat bunurile provenite din activitatea infracţională,  cu scopul de a le vinde.

Planul celor şase nu a fost, însă, dus la îndeplinire, întrucât poliţiştii au stopat activitatea infracţională a acestora şi au reuşit recuperarea aproape integrală a prejudiciului, iar investigațiile continuă pentru documentarea ntregii activităţi infracţionale a celor 6.

De asemenea, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Șoimuș au luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore față de cei trei minori, faţă de care Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva a dispus, ulterior, măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60  de zile.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii