6 iulie, Sărbătoarea tișenilor, comuna Burjuc- despre arta prelucrării cânepii pentru țesut...

6 iulie, Sărbătoarea tișenilor, comuna Burjuc- despre arta prelucrării cânepii pentru țesut pânza

DISTRIBUIȚI

Asociația Tisa Hunedoreană, organizează cu sprijinul Primăriei Burjuc și a Parohiei Burjuc – Filia Tisa „Sărbătoarea Tisenilor” – acțiune culturală despre unul din meșteșugurile practicate de-a lungul timpului, alături de plutărit, de către  sătenii tiseni: arta prelucrării cânepii pentru țesut pânza. Evenimentul are loc în data de 6 iulie în satul Tisa , comuna Burjuc, județul Hunedoara.

Ceremoniile încep la Biserica din Tisa, de la ora 15.00, cu Pomenirea eroilor și vizitarea Bisericii Pogorârea Sf. Duh”, monument istoric adus în amonte pe Mureș cu pluta de preoții  Valentin Popa și Mircea Mihileț.

La Căminul Cultural Tisa, de la ora 16.30, prezentări tematice pe următoarele subiecte:

Tisa Hunedoareană, Inaugurarea asociației înființată cu scopul de a contribui la dezvoltarea satului Tisa prin sprijinirea și promovarea patrimoniului cultural, turistic și material.

”Povestea cămășii de cânepă”- film documentar prezentat în cadrul Festivalului Internațional  de film etnografic din Zatlna 2017, premiat de Comisia Economică de la Geneva.

”Drumul cânepii”- prelegere pentru care a fost invitată Leontina Prodan, directorul Muzeului Cânepii din Timișoara, președintele Asociației Culturale tradiții Identitate și Succes.

De la ora 18.30  este programat un spectacol folcloric susținut de soliștii Alex Pop și Sorina Brădean, alături de Ansamblul Mureșul din Ilia, Ansamblul ”Fiii satului Romoș”, Ansamblul Valea Mureșului din Săvârșin, Ansamblul Germisara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii