6 ani și 8 luni de închisore în prima instanță pentru Alin...

6 ani și 8 luni de închisore în prima instanță pentru Alin Simota, interlopul cu valențe de politician

DISTRIBUIȚI

Te crucești când vezi ce oameni ajunseseră în punctele cheie ale conducerii județului, cine dirija ploile și câtă influență avea. Un interlop în adevăratul sens al cuvântului, Alin Simota mai primește o condamnare, de  6 ani şi 8 luni de închisoare  cu executare în dosarul în care a fost acuzat că a coordonat un grup infracţional specializat.

Omul de afaceri cu valențe de politician a fost judecat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, şantaj în formă continuată, lipsire de libertate, instigare la lipsire de libertate, instigare la vătămare corporală gravă, deţinere de muniţie fără drept, dorar instrumentat de DIICOT, ajuns pe rolul instanţelor de judecată încă din 2013.

Alți 13 inculpați au fost cercetați în același dosar, iar condamări au primit și Cristian Litera, fostul bodyguard al lui Alin Simota, Cătălin Penciuc, Mirela Pintican

Cristian Litera, a fost condamnat la o pedeapse de 9 ani şi 10 luni de închisoare. Cătălin Penciuc a primit o pedeapsă de 7 ani de închisoare. Au încetat astfel  procesele penale ale acestora pentru complicitate la lovire sau alte violențe. Au mai fost pronunţate și alte pedepse cu suspendare. O pedeapsă de  6 luni de închisoare cu suspendare a primit și Mirela Pintican.

Instanța a menținut sechestrul asigurător pe bunurile aparținând lui Alin Simota, Cristian Litera şi Mirela Pintican, și a dispus obligarea la plata unor daune morale către părţile vătămate.

Sentinţa Tribunalului Hunedoara poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii