536.000 lei bani investiți în luna mai doar pentru servicii de consultanță...

536.000 lei bani investiți în luna mai doar pentru servicii de consultanță și proiectare la Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Începând din acest an fiecare angajat care lucrează în administrațiile locale în vederea atragerii și implementării proiectelor realizate pe fonduri europene primește cu 25 la sută mai mult la salariu. Primăria Hunedoara are un Birou Proiecte cu Finanțare Europeană, care are, cu tot cu șeful, 28 de angajați, toți cu salarii  foarte bune.

Cu toate acestea, Primăria Hunedoara a cheltuit doar în luna mai 536.000 lei prin achiziții directe, pentru consultanță și proiectare DALI în vederea atragerii de fonduri europene. Adică, primăria plătește alte firme să atragă fonduri europene pentru Hunedoara, în timp ce plătește 28 de funcționari (conform organigramei 2018) care ar trebui să facă cam același lucru. Norocul cel mare, la final, este că CV-ul firmelor de consultanță și proiectare este însemnat, și acestea au reușit să aducă bani mulți unor localități prin implementare de proiecte. Întrebarea este nu de ce plătește proiectare și consultanță Bobouțanu, ci de ce plătește 28 de oameni pentru treaba pe care o fac până la urmă firmele private?

În același timp, Dan Bobouțanu vrea să crească datoria localității pentru că nu sunt bani la bugetul local pentru a acoperi partea de finanțare pentru toate proiectele pe care primarul și le dorește, dar pentru care în prezent încă nu a depus dosare în vederea atragerii finanțării.

Primăria Hunedoara a încheiat următoarele contracte pentru consultanță și proiectare DALI:

Consultanță pentru depunerea cererii de  finanțare POR Axa 13, cu SC Networking Office Project SRL, în valoare de 90.000 , și un alt contract de consultanță pentru depunere cerere de finanțare pentru aceeași POR Axa 13 – investiții până la 3.000.000 euro +tva, în valoare de 80.000 de lei, cu aceeași firmă, atribuite în data de 15 mai.

Apoi Primăria Hunedoara a plătit servicii de întocmire a documentației tehnico economice -întocmire DALI, către GEVIS PROTEAM S.R.L., în valoare de  90.000 lei, pentru proiectul „Sprijinirea Regenerării Municipiului Hunedoara – prin revitalizarea comunității” (Centrul de Tineret; Reabilitare albie râu Cerna, str. Castelului, str. 9 Mai, str. Gabriel Bethlen) Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR) – Axa prioritara 13. De asemenea, mai încheie un contract pentru alți 90.000 lei pentru întocmire documentatie tehnico – economică pentru proiectul „Revitalizarea Centrului Istoric Al Municipiului Hunedoara” (Muzeul Fierului; Parcul Libertății) – conform HG nr. 907/2016 Programul Operational Regional 2014-2020 (POR) – Axa prioritara 13

În plus, la începutul lunii mai, în data de 02.05, Networking Office Project SRL mai încasează 76.000,00  lei, pentru Consultanta depunere cerere finanțare POR Axa 8 – investiții până la 4.000.000 euro +tva.

Iar Gevis Proteam încasează 110.000 lei pentru servicii de întocmire a documentației tehnico-economice pentru modernizare serv. medicale.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii