Un tren de marfă a luat foc azi-noapte, între Merișor și...

Un tren de marfă a luat foc azi-noapte, între Merișor și Bănița. Pompierii s-au luptat 4 ore să stingă flăcările.

DISTRIBUIȚI

În data de 26 ianuarie, la ora 00:07, un apel la 112 solicita intervenția ISU Hunedoara  pe calea ferată L200, între  localitățile Merișor și Bănița,  unde a izbucnit un incendiu la o locomotivă electrică ce tracta o garnitură de tren marfă compusă dintr-o locomotivă  diesel și 40 vagoane tip cisternă destinate transportului de produse petroliere, fără conținut.

A fost activată grupa operativă și din Ordinul  Prefectului s-a dispus activarea CJCCI cu reprezentanți din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Politie Transport Feroviar și Regulator circulație  CFR.

La fata locului s-a deplasat pentru coordonarea acțiunilor  de interventie dl. Lt.col. Achim Claudiu, prim adjunct inspector șef.

În urma evenimentului a fost afectată o locomotivă electrică Tip EA de 125 tone. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Petroșani au intervenit cu 2 ofițeri, 20 subofițeri, 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autosanitare SMURD și 1 echipaj CBRN.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore, intervenția fiind dificilă, implicând realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metrii lineari.

În urma evenimentului a fost restricționat traficul feroviar în zonă, fiind afectate 7 trenuri de marfa și un tren călători, staționat în gara din Petroșani- trenul interregio 1835 cu 30 pasageri.

Prin eforturile pompierilor s-a reușit localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se dezvoltarea și propagarea la vagoanele cisternă precum și pericolul unor explozii. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

La ora 5.00 trenul de pasageri interregio a fost repus în circulație.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii