20 de ha de lizieră de pădure ard în Parcul Natural Grădiștea...

20 de ha de lizieră de pădure ard în Parcul Natural Grădiștea Muncelului

DISTRIBUIȚI

https://web.facebook.com/ziarulvaiijiului/videos/1944798808948020/

La Ohaba Ponor, în Parcul Natural Gradiștea Muncelului – Cioclovina, 20 de ha de lizieră de pădure de foioase și conifere ard în 5 focare diferite. Pompierii hunedoreni fac tot posibilul să stingă să stingă incendiul. Accesul spre focare este dificil, echipele de intervenție fiind obligate să parcurgă pe teren accidentat aproximativ 4 km.

Arderea a fost observată în cursul zilei de ieri. În prima instanță au intervenit 24 de pompieri ai Detașamentului Petroșani și 12 lucrători silvici. Astăzi eforturile au sporit.

Zeci de pompieri și pădurari, susținuti de un elicopter, intervin pentru limitarea dezvoltarii incendiului. 50 de pompieri de la Detașamentul Petroșani, Garda Baru și 10 pădurari din cadrul Ocolului silvic intervin terestru.

Eforturile de stingere sunt îngreunate de condiții meteo nefavorabile caracterizate de vânt puternic care favorizează răspândirea arderii, sunt sprijinite de un elicopter al I.G.Av adaptat pentru intervenția la incendii.

Până la ora 12 elicopterul a desfășurat 3 transporturi de apă. Operațiunea complexa de stingere urmărește realizarea unei fâșii de delimitare a arderii pentru ca aceasta să nu se dezvolte în alte parcele de pin.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii