2 COMPLEXE ale femeilor de 40 de ani. Află cum le poţi...

2 COMPLEXE ale femeilor de 40 de ani. Află cum le poţi DEPĂŞI!

DISTRIBUIȚI

Oamenii sunt, de cele multe ori, fiinţe extrem de complicate, ce pun foarte mult accent pe felul în care sunt percepuţi de cei din jurul său. În medie, 4 din 5 femei dezvolta complexe, mai ales, în ceea ce priveşte aspectul său fizic.

Iată care sunt cele mai întâlnite complexe ale vârstei a doua, cu care se confruntă femeile şi care nu permit să fie fericite!

  1. Dacă zâmbetul nu este perfect… dispare?

Unul dintre cele mai întâlnite complexe, mai ales în cazul persoanelor trecute de prima tinereţe, este legat de felul în care arata dantura lor. De-a lungul timpului, o igienă orală necorespunzătoare, însoţită de obiceiul nesănătos de a nu merge cu regularitate la dentist, poate duce la afecţiuni grave ale cavităţii bucale, de la carii până la alte afecţiuni ce duc la pierderea dinţilor. Din fericire, există suficiente metode prin care îţi poţi recupera zâmbetul şi, totodată, încrederea în tine. Aşadar, înarmează-te cu curaj şi fă-i o vizită dentistului!

  • În cazul în care neglijentă a dus la deteriorarea dinţilor sau chiar la pierderea acestora, implantul dentar este una dintre soluţiile la care poţi apela. Este important să ştii că un implant dentar constă într-o componentă metalică realizată din titan ce are rolul de a înlocui rădăcina dentară şi de a deveni suport pentru o viitoare lucrare. Acest tratament poate fi aplicat tuturor persoanelor, indiferent de vârstă, excepţie făcând doar persoanele ce suferă de afecţiuni cardiace severe, reumatice sau diabet zaharat. Spre deosebire de o proteză dentară, implantul este o procedură ce nu implică şi şlefuirea celorlalţi dinţi vecini, dacă aceştia sunt sănătoşi. De asemenea, utilizarea unui implant dentar are ca beneficii prevenirea retragerii gingivale şi oprirea atrofierii osoase.
  • Pentru problemele minore, mai mult de natură estetică decât funcţională şi dacă îţi doreşti că zâmbetul tău să fie perfect chiar şi după 40 de ani, faţete dentare sunt soluţia ideală. Procedura minim-invazivă, faţetarea are rolul de a schimba aspectul dinţilor, modificând poziţia, formă, lungimea, dar şi culoarea acestora. Fiind o procedură ce nu poate fi reversibila, decizia de a apela la faţetele dentare ar trebui bine analizată înainte.

Dacă ai reuşit să îţi recapeţi zâmbetul perfect de odinioară, este important să ştii că procedurile anterioare nu îţi garantează o dantură impecabilă până la sfârşitul vieţii. De aceea, îngrijirea dentară ar trebui să fie respectată cu stricteţe, la fel ca înainte de a apela la procedurile de reconstrucţie ale danturii. Aşadar, nu neglija periajul dentar zilnic, precum nici folosirea produselor destinate îngrijirii dentare!

 2. Aspectul fizic mai contează sau nu?

Odată cu trecerea timpului, kilogramele se tot acumulează şi parcă nu mai vor să plece. Acesta este o altă problemă cu care se confruntă mare parte din oamenii trecuţi de 40 de ani, fie ei femei sau bărbaţi. Dacă ai observat că forma corpului tău nu mai este aceeaşi ca în tinereţe, iar nivelul de energie este din din ce în ce mai scăzut, e cazul să faci o schimbare.
Multe persoane care sunt complexate de greutatea lor, de felul în care arăta, recurg la dietă drastice pentru a încerca să se menţină într-o formă mai bună. Din nefericire, foarte puţini sunt cei care ştiu că aşa-zisele diete “minune”, nu fac decât să slăbească sistemul imunitar şi masă musculară, iar kilogramele se întorc mai repede şi mai multe la finalul programului. Modalitatea corectă prin care îţi poţi îmbunătăţi atât condiţia fizică, cât şi starea de sănătate este adoptarea unui stil de viaţă sănătos din punct de vedere alimentar şi fizic. Nu uita că după o anumită vârstă, corpul tău are nevoie de mai multe vitamine şi minerale decât în tinereţe pentru a putea funcţiona în parametrii normali. Alimentele sănătoase şi mişcarea vor avea rezultate nu numai asupra fizicului tău, cât, mai ales, asupra stării emoţionale.

Pentru a te simţi bine în pielea ta este important să înlături motivele care îţi produc nelinişte, însă, nu uita că fiecare vârstă are perioadele ei frumoase şi mai puţin frumoase şi trecerea timpului nu poate fi oprită. Scapă de complexe, trăieşte sănătos şi bucură-te de fiecare etapă a vieţii tale!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii