16-22 septembrie 2015 / Săptămâna Europeană a Mobilităţii

16-22 septembrie 2015 / Săptămâna Europeană a Mobilităţii

DISTRIBUIȚI

Campanie anuală despre mobilitatea urbană sustenabilă, organizată cu susţinerea politică şi financiară a Direcţiei Generale pentru Mediu şi Transport a Comisiei Europene, Săptămâna Europeană a Mobilităţii 2015 are ca scop declarat „curăţarea aerului şi, prin aceasta, să creeze o Europă mai sănătoasă şi mai fericită”.
Experimentarea sănătăţii
În perspectiva iniţiativei europene, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Hunedoara va organiza, în parteneriat cu Primăria municipiului Hunedoara şi firma „FBBA GROUP”, acţiunea „Zumba”, alternativă la viaţa sedentară şi pentru conştientizarea populaţiei cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban.
Acţiunea va avea loc în data de 18 septembrie, la ora 18,00, pe platoul din faţa Casei de Cultură din Hunedoara.
Referitor la Săptămâna Europeană a Mobilităţii 2015, sloganul din acest an este „Alege! Schimbă! Combină!”, iar tema este Multimodalitatea, încercarea de noi modalităţi de transport care ne permite să experimentăm oraşele noastre diferit.
De când a fost introdusă în 2002, impactul Săptămânii Europene a Mobilităţii a crescut rapid, atât în Europa, cât şi în lume. În 2011, s-a înregistrat oficial în campanie un număr record de 2.268 de oraşe, reprezentând aproximativ 156 de milioane de cetăţeni.
Pentru a deveni o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, UE a adoptat o serie de obiective ambiţioase de climă şi energie pentru a fi atinse până în anul 2020. Acestea includ: reducerea cu 20 la sută a emisiilor de gaze cu efect de seră; creşterea cu 20 la sută a eficienţei energeti­ce; cotă de 20 la sută din consumul total de energie să fie energii regenerabile; conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban.
Bolnavi de inactivitate
Mai trebuie notat că peste 30 la sută dintre adulţii europeni sunt insuficient activi din punct de vedere fizic (OMS, 2002), iar viaţa sedentară determină creşterea riscului pentru bolile cardio-vasculare, accidentele vasculare cerebrale, obezitate şi diabetul zaharat tip II. În majoritatea ţărilor europene, creşterea obezităţii a fost între 10 şi 40 la sută între anii 1980-1990.
În judeţul Hunedoara, incidenţa afecţiunilor specifice, în anul 2014, era următoarea: boli cardio-vasculare 32.320 de cazuri, HTA – 62.629, obezitate – 4.374, diabet zaharat – 26.345, diabet zaharat tip II – 24.351.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii