13 persoane sunt la această oră la audieri la Judecătoria Petroșani, reținute...

13 persoane sunt la această oră la audieri la Judecătoria Petroșani, reținute într-un dosar de furt de cărbune

DISTRIBUIȚI

Au trecut ceva ani, dar iată că șirul furturilor de cărbune din vagoanele CEH, la Livezeni a luat sfârșit. În acestă dimineață polițiștii de la Secția Regională de Transporturi din Timișoara au în derulare o serie de  percheziții în locuințe, la depozite clandestine de cărbune,  și sedii de firme din Petroșani, după ce au reușit să identifice o grupare ce făcuse un adevărat business din furtul de cărbune.

Aceștia reușeau să fure din vagoanele de la Livezeni cu destinația Mintia tone de cărbune, pe care-l ambalau în saci și-l vindeau la prețul de 500 de lei tona, ori în schimbul cerealelor.

13 persoane au fost ridicate în acestă dimineață de polițiști, majoritatea de etnie romă,  și duse la audieri la sediul Judecătoriei Petroșani.Vreme de aproape un an suspecții au golit vagoanele ce duceau cărbunele de la mina Livezeni către termocentrala de la  Hunedoara.  Se preconizează că ar fi fost furate pe perioada anului trecut peste 300 de tone de cărbune.

Politiștii au supravegheat mai multe garnituri și au constatat că  furturile aveau loc fie imediat după ce vagoanele erau încarcate la mina Livezeni, fie pe parcursul transportului, direct din vagoane. Cărbunele era încărcat în camioane și transportat la un depozit. Aici se derula business-ul ilegal. Firme și persoane fizice veneau la depozit și cumpărau sacii de cărbune la prețul de 500 de lei pe tonă.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii